Connect with us

STORY

Είναι ο καλύτερος ή όχι;

Published

on

Μεγάλο debate έχει ξεκινήσει στη Βρετανία σχετικά με το αν ο Μο Φάρα είναι ο κορυφαίος αθλητής στίβου όλων των εποχών στη γηραιά Αλβιόνα. Οι απόψεις διίστανται με τους περισσότερους όμως να συμφωνούν πως έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Έχοντας ισοφαρίσει το επίτευγμα του Κενενίσα Μπεκέλε (συνεχόμενα χρυσά σε Ολυμπιακούς και παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 10.000μ. και 5.000μ.) ο Μο Φάρα έγραψε ιστορία. Η Πόλα Ράντλιφ που θεωρείται μέντορας του Σομαλού δρομέα, δε δίστασε να τον χαρακτηρίσει ως το “νέο Εμίλ Ζάτοπεκ”, συμφωνώντας πως πρόκειται για τον κορυφαίο. Μάλιστα φρόντισε να τον συμβουλέψει να επικεντρώσει πλέον την προσοχή του στο μαραθώνιο.

Από την πλευρά του, ο Τζόνοθαν Έντουαρντς, ήταν ξεκάθαρος. “Οι Ολυμπιακοί τίτλοι και τα παγκόσμια ρεκόρ κάνουν έναν αθλητή σπουδαίο. Ο Μο δεν έχει κάνει ακόμα κάποια γρήγορη κούρσα. Για τα δικά μου δεδομένα, κορυφαίος Βρετανός αθλητής στίβου όλων των εποχών είναι ο Ντέιλι Τόμπσον ή ο Σεμπάστιαν Κόε. Ο Μο είναι ακόμα νέος και έχει μέλλον μπροστά του”.

Άλλος ένας μεγάλος δρομέας των Βρετανών, ο Στιβ Κραμ δεν απένειμε τον τίτλο στον Φάρα. “Έχει δρόμο μπροστά του ακόμα. Μπορεί να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στο μαραθώνιο και να κερδίσει και άλλα μετάλλια πριν ολοκληρώσει την καριέρα του. Προς το παρόν θεωρώ τον Ντέιλι Τόμπσον ως τον κορυφαίο. Απίστευτος δεκαθλητής με παγκόσμια ρεκόρ. Αυτό αρκεί”.

Ο Σεμπάστιαν Κόε, είναι ένας από αυτούς που δε θεωρούν το Φάρα ήδη τον κορυφαίο όλων. “Μας έχει προσπεράσει όλους με τα πέντε χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς και παγκόσμια πρωταθλήματα. Όμως εγώ θα θεωρώ πάντα νούμερο ένα τον κολλητό μου, Ντέιλι Τόμπσον”.

Ο πιο φανατικός υποστηρικτής του Φάρα, αποδεικνύεται ο Μπρένταν Φόστερ. Ο θρύλος των μεγάλων αποστάσεων τον θεωρεί ισάξιο των Τόμπσον και Κόε, ενώ τον τοποθετεί στο ίδιο επίπεδο με τους Γκεμπρεσιλασιέ, Μπεκέλε και Βίρεν. Και το σημαντικότερο από όλα; Όπως λέει και ο Φόστερ, έχει αρκετό χρόνο μπροστά του για να τους ξεπεράσει όλους.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/