Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Εδώ είναι Βαλκάνια

Published

on

Σε υπόθεση της βαλκανικής χερσονήσου εξελίσσεται το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ των εφήβων που διεξάγεται στην Τουρκία. Η Ελλάδα, η Σερβία, η Κροατία και η διοργανώτρια χώρα είναι οι ομάδες που σχηματίζουν την τετράδα των ημιτελικών.

Τέσσερις εύκολες προκρίσεις. Ούτε ένας προημιτελικός δεν ήταν ντέρμπι στο παρκέ. Η Ελλάδα με εξαιρετική άμυνα κατά διαστήματα και σωστές επιλογές στην επίθεση επιβλήθηκε των φιλόδοξων Ιταλών 85-68. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν έχασε σε κανένα σημείο το προβάδισμα και έδειξε έτοιμη για να διεκδικήσει θέση στο βάθρο.

Επίδειξη δύναμης και από τη Σερβία. Την ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε στον ημιτελικό (για δεύτερη φορά στο τουρνουά μετά τη φάση των ομίλων) η οποία επιβλήθηκε της Λιθουανίας 83-67 σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε αυτό της Εθνικής με την Ιταλία. Οι Σέρβοι έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στους 17 πόντους όμως στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου οι Λιθουανοί κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά στους τέσσερις. Δεν άντεξαν όμως και στο τέλος η Σερβία ήταν αυτή που πήρε την πρόκριση στον ημιτελικό.

Η Κροατία συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο τουρνουά. Αυτή τη φορά θύμα της ήταν η Ισπανία που άντεξε 1,5 δεκάλεπτο (36-33) για να υποστεί ένα σερί 25-8 και κάπου εκεί να αποχαιρετά πρόωρα το ευρωμπάσκετ της Τουρκίας χάνοντας τελικά 80-55.

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, η διοργανώτρια Τουρκία δε δυσκολεύτηκε με αντίπαλο τη Λετονία. Οι Τούρκοι είχαν σταθερά διαφορά πάνω από 10 πόντους για να φτάσουν στην τελική επικράτηση με 78-53 που τους έστειλε στον ημιτελικό με αντίπαλο την Κροατία.

Αποτελέσματα
Ιταλία-Ελλάδα 68-85
Σερβία-Λιθουανία 83-67
Κροατία-Ισπανία 80-55
Τουρκία-Λετονία
Ημιτελικοί
Ελλάδα-Σερβία 18:30
Τουρκία-Κροατία 20:45

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/