Connect with us

STORY

Ενα βήμα από το βάθρο

Published

on

Αν ένας αγώνας μπάσκετ διδασκόταν στο σχολείο όπως το σχέδιο, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα έπαιρνε 20 στη θεωρία και οι παίκτες της Εθνικής εφήβων θα προσέθεταν στη δική τους βαθμολογία άλλο ένα 20άρι για την απόδοσή τους στο κρίσιμο τεστ με αντίπαλο την Ιταλία.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Παρά την πίεση που βιώνει απ’ όλους εμάς πίσω στην πατρίδα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός κατέστρωσε άψογα τα πλάνα του, οι παίκτες υλοποίησαν με το παραπάνω τις οδηγίες κι έτσι η ελληνική ομάδα βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στην 4άδα του Ευρωμπάσκετ. Τι απομένουν; Δύο εμπόδια. Το πρώτο θα το βρουν μπροστά τους ο Παπαθεοδώρου και οι θαυματουργοί πιτσιρικάδες σήμερα το απόγευμα (18:30).

Η Σερβία απειλεί να φράξει τον δρόμο της Εθνικής μας προς το ψηλότερο σκαλί του βάθρου! Με έναν πλέι μέικερ που από τα 191 εκατοστά του μπορεί να δημιουργεί και να σκοράρει, η ομάδα του Αλεξάντερ Μπούτσαν παρουσιάζεται εξ αρχής με αέρα σε κάθε ματς. Μόνο μία ήττα, άλλωστε, έχουν γνωρίσει οι Σέρβοι και αυτοί από τα… ξαδερφάκια τους, στο Μαυροβούνιο. Μέχρι και την Ελλάδα νίκησαν χάρη στον Ίλια Ντόκοβιτς. Αριστερόχειρας που όμως εμφανισιακά παραπέμπει σε Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο παίκτης της Γιαγκοντίνα αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της Σερβίας. Όταν τον μπλοκάρει μία ομάδα, τότε γίνεται πολύ δύσκολο το έργο και των δύο άλλων βαρόμετρων, του Στεφάν Πένο που παίζει στο δύο και του άλλου… Στεφάν, του Λαζάρεβιτς, ο οποίος τα κάνει όλα και συμφέρει. Ο Ντόκοβιτς σκοράρει 9 πόντους σε κάθε ματς, κατεβάζει 2,7 ριμπάουντ και μοιράζει 3,6 ασίστ.

Ο Πένο σκότωσε την Εθνική μας στο ματς των ομίλων όταν ευστοχούσε στη μία βολή μετά από την άλλη. Συνολικά σκοράρει 8,4 πόντους μέσο και δίνει 3 ασίστ, ενώ παίρνει και 3,6 ριμπάουντ. Υψηλή επίδοση για τα 195 εκατοστά του 17χρονου γκαρντ. Ο Λαζάρεβιτς είναι συμπαίκτης με τον Πένο και σε συλλογικό επίπεδο. Απόλυτα φυσιολογικά βρίσκονται με κλειστά μάτια. Τη συνεργασία τους θα επιχειρήσουν να σταματήσουν οι Έλληνες παίκτες. Με τον Μπιλή να φαντάζει ως μία λύση για το μαρκάρισμα του δίμετρου φόργουορντ που βάζει 13,3 πόντους ανά παιχνίδι και παίρνει 8,6 ριμπάουντ.

Γενικά η Σερβία είναι μία ομάδα που παίζει δυνατά. Οι περισσότεροι παίκτες της συμπεριφέρονται σαν άνδρες μέσα στο παρκέ, με σκληρά κορμιά και ιδιαίτερα ψηλούς περιφερειακούς. Η ελληνική ομάδα θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί τα πιο γρήγορα πόδια των παικτών της και επίσης θα προσπαθήσει να φθείρει τους Σέρβους με επιθέσεις μέσα στο καλάθι. Είτε με τον Γιώργο Παπαγιάννη, είτε με τον Κώστα Μήτογλου, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι σε αυτή την ομάδα. Ίσως, όμως, τη διαφορά να κάνει ο άλλος Γιώργος, ο Τσαλμπούρης με τη δυνατότητά να παίζει και να σουτάρει μακριά από το καλάθι διότι έτσι μπορεί να δημιουργήσει μιτς ματς απέναντι σε πιο κοντούς αντιπάλους.

Για άλλη μια φορά το scouting έχει γίνει με τον καλύτερο τρόπο. Τι μένει; Ο σωστός σχεδιασμός και η πιστή εφαρμογή του πλάνου. Έως τώρα όλα τα γρανάζια της μηχανής έχουν δουλέψει άψογα. Γιατί όχι και τώρα; Το ταλέντο υπάρχει! Η αυτοπεποίθηση ξεχειλίζει και το βάθρο φαίνεται ακόμα πιο κοντά μετά τη νίκη επί των Ιταλών. Τι μένει; Ένα βήμα για να ανέβουν οι Έλληνες παίκτες πάνω στο βάθρο με μία νίκη κόντρα στους Σέρβους! Κι επειδή έδειξαν ακόμα και στην ήττα ότι τους… έχουν, μάλλον ήρθε η ώρα και να τους νικήσουν!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/