Connect with us

STORY

Εκτός λόγω του σκανδάλου

Published

on

Το σκάνδαλο διαφθοράς (ακόμα ένα) που ξέσπασε στην Τουρκία ανάγκασε τον πρωθυπουργό της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν να προσχωρήσει σε ανασχηματισμό μέσα στη νύχτα. Μεταξύ αυτών που απομακρύνθηκαν και ο Σουάτ Κιλίκ. Ο υπουργός αθλητισμού, επικεφαλής της αποτυχημένης εκστρατείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ο Κιλίκ, ένας πρώην τηλεοπτικός παρουσιαστής, υπουργοποιήθηκε από τον Ερντογάν τον Ιούλιο του 2011 σε ηλικία 38 ετών και ήταν ο νεότερος υπουργός της τουρκικής κυβέρνησης. Αν και επικεφαλής της καμπάνιας για τους Αγώνες του 2020, ήταν σε κόντρα με τον Ερντογάν καθώς ο ίδιος υποστήριζε περισσότερο την υποψηφιότητα για το ποδοσφαιρικό Euro του 2020.
Στην Τουρκία του χρεώνουν μεγάλο μέρος της αποτυχίας της υποψηφιότητας της Κωνσταντινούπολης, καθώς δημιούργησε πολλές αντιπάθειες στα μέλη της ΔΟΕ με την απαξιωτική (αλλά και προκλητική) συμπεριφορά του.
Η απομάκρυνση του από το υπουργίο αθλητισμού έγινε δεκτή με ικανοποιήση τόσο από τα υπόλοιπα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης, όσο και από τους κύκλους της ΔΟΕ. Αντικαταστάτης του ορίστηκε ο Ακίφ Καγκατάι Κιλίκ ο οποίος είναι γεννημένος στη Γερμανία και σπουδαγμένος στο Χέρτφορτνσαϊρ της Αγγλίας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/