Connect with us

ΤΖΟΥΝΤΟ

«Εμφύλιος» στο παγκόσμιο

Published

on

Η Λίζα Τελτσίδου κληρώθηκε στην κατηγορία των -63 κιλών του παγκοσμίου πρωταθλήματος τζούντο με την ελληνοαμερικανή Νεφέλη Παπαδάκη.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Η τέταρτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των νέων γυναικών, στέλνει την Τελτσίδου απευθείας στους «16» της κατηγορίας των 63 κιλών, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μαϊάμι. Εκεί θα ξεκινήσει τις προσπάθειές της, την Παρασκευή απέναντι σε μία αθλήτρια με καθαρές ελληνικές ρίζες και το ελληνικότατο ονοματεπώνυμο «Νεφέλη Παπαδάκη».

Αν και μόλις 16 ετών η Παπαδάκη επιλέχθηκε από την αμερικάνικη ομοσπονδία του τζούντο να στελεχώσει την ομάδα. Η νεαρή αθλήτρια ζει στην κωμόπολη Γκούρνι, κοντά στο Σικάγο και ασχολείται με το τζούντο από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Μάλιστα έχει διακρίσεις σε ηλικιακούς παναμερικανικούς Αγώνες, ωστόσο το όνομά της δεν βρίσκεται στην παγκόσμια κατάταξη των -63 κιλών. Δάσκαλος της είναι ο Έλληνας πατέρας της, Στιβ Παπαδάκης, που έχει δικό του γυμναστήριο πολεμικών τεχνών στο Γκούρνι, ενώ η μητέρα της κατάγεται από τις Φιλιππίνες.

Τι ενώνει τις δύο αθλήτριες; Μα φυσικά, η αγάπη και ο θαυμασμός για τον Ηλία Ηλιάδη. Η Τελτσίδου προπονείται ενίοτε με τον κορυφαίο σταρ του παγκόσμιου τζούντο, ενώ η Παπαδάκη τον συνάντησε πέρσι και φυσικά φωτογραφήθηκε μαζί του, σε ένα σεμινάριο που έδωσε ο Ηλιάδης στο Μιζούρι.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/