Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Επέστρεψε για το Ρίο

Published

on

Η Τζέσικα Ένις-Χιλ μπήκε και πάλι σε ρυθμό προπονήσεων, μετά την απουσία της τη φετινή χρονιά από τους αγώνες λόγω της γέννησης του πρώτου της παιδιού.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Το BBC ανέφερε ότι η Βρετανίδα Ολυμπιονίκης του επτάθλου ξεκίνησε την προετοιμασία της μετά το διάλλειμμα από τους αγώνες, καθώς έφερε στον ένα αγοράκι με το όνομα Ρέτζι. Η Ένις-Χιλ έχει ως βασικό στόχο τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο το 2016.

Ινδιανάπολη (ΗΠΑ) Τέσσερις Αμερικανοί αθλητές θα τιμηθούν από την ένωση αθλητικών δημοσιογράφων της Καραϊβικής και της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής. Θα βραβευτούν ο Τζάστιν Γκάτλιν, η Φραντσένα ΜακΚόρορι, που ψηφίστηκαν κορυφαίος αθλητής και αθλήτρια της χρονιάς, η Κάιλιν Γουΐτνεϊ ως κορυφαία νεάνιδα και η Τόρι Μπόουϊ ως ανερχόμενη αθλήτρια. Ν’ αναφέρουμε ότι ανερχόμενος έφηβος αναδείχθηκε ο Τζαμαϊκανός σφαιροβόλος Ο΄Ντέιν Ρίτσαρντς και κορυφαίος έφηβος ο συμπατριώτης του παγκόσμιος πρωταθλητής στα 400μ. εμπόδια Τζάχιλ Χάιντ.

Βασιλεία (Ελβετία) Η Ελβετίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ Νικόλ Μπούχλερ θα συνεχίσει με προπονητή τον Ρώσο Ανατόλι Γκορντιένκο.

Μόσχα (Ρωσία) Ο Ρωσικός οργανισμός αντιντόπινγκ (RUSADA) τιμώρησε με προσωρινό αποκλεισμό άλλους δύο βαδιστές. Πρόκειται για τον «χάλκινο» στα 20χλμ. βάδην στο παγκόσμιο κύπελλο στην Τάισανγκ φέτος, τον 28άχρονο Αντρέι Ρουζάβιν και τον 17χρονο Γεβγκένι Παντιούσιν. Ο έλεγχος έγινε στο προπονητικό κέντρο του Σαράνσκ.

Βουδαπέστη (Ουγγαρία) Ο μαραθώνιος του Σικάγο πέρασε στην Τρίτη θέση με 10.274 βαθμούς, σύμφωνα με την κατάταξη του All-Athletics.com, ενώ προηγείται το Λονδίνο με 10.878 και ακολουθεί το Βερολίνο με 10.441. Την πρώτη δεκάδα κατά σειρά συμπληρώνουν Τόκιο, Ντουμπάι, Βοστόνη, Ρότερνταμ, Νταεγού, Αμβούργο και Χιούστον.

Βερολίνο (Γερμανία) Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ολυμπιακών αθλημάτων (DOSB) Άλφονς Χέρμαν δήλωσε πώς του χρόνου θα παρθεί απόφαση για το αν το Βερολίνο ή η Φρανκφούρτη θα διεκδικήσουν τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024.

Βαρκελόνη (Ισπανία) Η επιτροπή αξιολόγης της IAAF, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Σεμπάστιαν Κόου, βρίσκεται στη Βαρκελόνη για να δει την υποψηφιότητα της ισπανικής πόλης για την ανάληψη του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2019.

Πρετόρια (Ν. Αφρική) Ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ δήλωσε ότι ο Όσκαρ Πιστόριους πρόσφερε 34.000 δολάρια στην οικογένεια της φίλης του Ρίβα Στένκαμπ, που τη σκότωσε στο σπίτι του και η οικογένεια την απέρριψε. Επίσης, η μάρτυρας υπεράσπισης του Νοτιοαφρικανού Παραολυμπιονίκη, Ανέτ Βεργκέρ, που είναι δημόσια υπάλληλος, είπε ότι η ικανότητα και η ψυχολογία του Πιστόριους δεν του επιτρέπουν να μπει φυλακή, αλλά να μπει σε κατοίκο περιορισμό, ενώ μπορεί να δουλέψει βοηθώντας παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Παρίσι (Γαλλία) Παρά τις δηλώσεις του Γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, θα γίνουν προσπάθειες ώστε το Παρίσι να διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024.

Σιάτλ (ΗΠΑ) Ο Αμερικανός «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής στα 800μ., Νικ Σάιμοντς ανακοίνωσε την ίδρυση εταιρείας με αθλητικά συμπληρώματα διατροφής, που θα ονομάζεται Run Gum.

Όλμπανι (ΗΠΑ) Στα προκριματικά Ολυμπιακά τράιαλς του μαραθωνίου η Τζόντι Ρόμπερτσον (πρώην Σόπμαν) ήταν νικ΄τρια με 2:34.22 σημειώνοντας ρεκόρ διαδρομής και ατομική επίδοση.

Μπουένος Άιρες (Αργεντινή) Ο ταλαντούχος Αργεντινός σφυροβόλος Χοακίν Γκόμεζ βελτίωσε το δικό του εθνικό ρεκόρ εφήβων με βολή στα 76.59μ. (6κ.).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/