Connect with us

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ

Η δικαίωση Μόρα

Published

on

Άλλη μία δικαίωση καταγράφηκε στο ρεπορτάζ από τη λίστα που έστειλε ο Φερνάντο Σάντος με την προεπιλογή των ποδοσφαιριστών για την αποστολή της Εθνικής ομάδας στο παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας.

Στις 7 Μαϊου αποκαλύψαμε ότι ασκούνται «πιέσεις σε Σάντος για Μόρα». Ο τίτλος ήταν ξεκάθαρος. Ο επίλογος ακόμα περισσότερο. «Έγιναν, ωστόσο τις τελευταίες μέρες αρκετά τηλεφωνήματα στον Πορτογάλο. Από άτομα που διατηρούν πολύ καλές σχέσεις μαζί του. Με στόχο να τον πείσουν πως αξίζει μια ευκαιρία ο Μόρας! Αν τον έπεισαν; Είναι πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου τους οι διαμεσολαβητές. Λίγη υπομονή!..». Η υπομονή μας επιβραβεύτηκε! Ο Λαρισαίος αμυντικός συμπεριλήφθηκε στις αρχικές επιλογές του Πορτογάλου τεχνικού, με πολλές πιθανότητες να ταξιδέψει και στη Βραζιλία έπειτα από τη Νότιο Αφρική. Προέρχεται, άλλωστε, από εξαιρετική σεζόν με τη Βερόνα και βρίσκεται σε σαφώς καλύτερη κατάσταση απ’ όλους τους υποψήφιους παρτενέρ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Ο Κόντης, ο Σκόρδας και ο… Ντιέγκο!
Καλησπέρα αδέρφια! Επιμένουν στη Θεσσαλονίκη ότι ο Γιάννης Κόντης δεν έχει δικαίωμα να εκπροσωπεί παίκτες. Ο άλλοτε εκτελεστικός διευθυντής του Άρη, όμως, όχι μόνο δεν πτοείται, αλλά αντίθετα δείχνει να απολαμβάνει τις νέες δραστηριότητές του. Πόσοι Έλληνες έχουν την ευκαιρία να ταξιδεύουν κάθε εβδομάδα ή έστω κάθε 15ήμερο στο Λονδίνο; Πόσοι Έλληνες μπορούν και τρώνε με τον ατζέντη του Μαραντόνα; Ναι, με τον ατζέντη του Ντιέγκο γευμάτισε ο Κόντης! Σε ένα από τα διασημότερα εστιατόρια του κόσμου. Σημείο αναφοράς για την αφρόκρεμα της αγγλικής κοινωνίας και κυρίως για τους Λονδρέζους! Μπαίνει δυνατά στη μεταγραφική δράση ο Κόντης και ανάβει φωτιές στον Λάμπρο Σκόρδα, ο οποίος υποστήριζε τις προάλλες ότι κατέθεσε μήνυση εναντίον του άλλοτε στενού συνεργάτη του. «Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε, διότι γνωρίζει ότι ακόμα τον ψάχνουν εισαγγελείς και ανακριτές για να πληρώσει όσα μου έχουν επιδικάσει τα δικαστήρια», όπως ισχυρίζεται ο Κόντης όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Με τη σημείωση ότι «από παράγοντες σαν τον Σκόρδα χαλάει στο εξωτερικό η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Λίστα στο λιμάνι
Με τον Ολυμπιακό, πάντως, ο Κόντης δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί σε μεταγραφικό επίπεδο. Το τελευταίο δείπνο στο Λονδίνο στόχευε και προς αυτή την κατεύθυνση. Να βρει παίκτες ικανούς να πείσουν τον Μίτσελ και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Έστω και αν γνωρίζει ο Κόντης ότι όσο παραμένει στον Πειραιά ο Ισπανός, σε κάθε μεταγραφή θα εμπλέκεται και ο Ιμπάνιεθ! Φαίνεται, όμως, ότι δεν τον ενοχλεί η ανάμειξη του Ινιάκι διότι προφανώς «υπάρχει μεροκάματο για όλους».

Το κάζο του Βρύζα
Με τη φανέλα του Ολυμπιακού εμφανίζουν ουσιαστικά τον Κώστα Φορτούνη όλα τα ΜΜΕ. Με την προοπτική να εξελιχθεί η μεταγραφή του νεαρού Έλληνα μέσου σε μεγάλη επιτυχία για τους Πειραιώτες επειδή έστησαν ένα… δόκανο και έπιασαν σε αυτό τον Ζήση Βρύζα. Η διαρροή της συζήτησης που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ με τον ατζέντη του Φορτούνη είχε ως στόχο να παρουσιαστεί η απόκτηση του Τρικαλινού ως χτύπημα κατά του Ιβάν Σαββίδη. Ο Βρύζας τσίμπησε το δόλωμα και ο Ιβάν καλείται τώρα να απαντήσει διότι κινδυνεύει να εκτεθεί ανεπανόρθωτα σε μία υπόθεση που παρουσιάζεται πλέον ως προσωπική μονομαχία του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/