Connect with us

STORY

Η εισβολή των Αράβων

Published

on

Η παγκόσμια ομοσπονδία τριάθλου ανακοίνωσε το πρόγραμμα των αγώνων του επόμενου παγκοσμίου πρωταθλήματος. Νέος σταθμός και πρώτος στη σειρά είναι το Άμπου Ντάμπι.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Η φετινή σεζόν θα αρχίσει στις 6 και 7 Μαρτίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. «Το Άμπου Ντάμπι είναι πόλη παγκοσμίου επιπέδου και προσφέρει ένα φανταστικό συνδυασμό υδάτων και άριστων υποδομών. Η πόλη ταιριάζει τέλεια στους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος», εξήγησε ο πρόεδρος της ITU και μέλος της ΔΟΕ, Μαρισόλ Κασάδο. Η συμφωνία με το Άμπου Ντάμπι είναι πενταετής και από του χρόνου ως το 2019 το πρωτάθλημα θα αρχίζει από εκεί στις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Για πρώτη φορά επίσης από την καθιέρωση αυτής της μορφής της διοργάνωσης το 2009, θα γίνει αγώνας και στη Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας. Η σειρά των αγώνων ολοκληρώνεται το Σεπτέμβριο στο Σικάγο. Στο φετινό πρόγραμμα υπάρχουν δύο αγώνες περισσότεροι, κάτι που δίνει τη δυνατότητα τους αθλητές να επιλέξουν σε ποιους αγώνες θα πάρουν μέρος. Ας μην ξεχνάμε ότι τα φετινά World Series δίνουν βαθμούς που προσμετρούνται για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.  Τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, που κατέκτησε φέτος για τέταρτη φορά, θα υπερασπιστεί του χρόνου ο Ισπανός Χαβιέ Γκόμες.

Τα World Series του 2015
6-7 Μαρτίου Άμπου Ντάμπι, ΗΑΕ
28-29 Μαρτίου Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία
11-12 Απριλίου Χρυσή Ακτή, Αυστραλία
25-26 Απριλίου Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική
16-17 Μαΐου Γιοκοχάμα, Ιαπωνία
30-31 Μαΐου Λονδίνο, Αγγλία
18-19 Ιουλίου Αμβούργο, Γερμανία
22-23 Αυγούστου Στοκχόλμη, Σουηδία
5-6 Σεπτεμβρίου Έντμοντον, Καναδάς
15-20 Σεπτεμβρίου Σικάγο, ΗΠΑ

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/