Connect with us

STORY

Η Ελισάβετ της κορυφής

Published

on

Η Ελισάβετ Τελτσίδου αποδεικνύει καθημερινά ότι μπήκε στο χώρο του τζούντο για να γράψει ιστορία. Στο μοναδικό άθλημα που η Ελλάδα διαθέτει εν ενεργεία χρυσό Ολυμπιονίκη, προετοιμάζεται το έδαφος για την επόμενη μεγάλη αθλήτρια.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Ξεκίνησε το τζούντο πριν από οκτώ χρόνια με παρότρυνση της μητέρας της και έχοντας δάσκαλο τον Ντούρου Γκόγκουα. Σύντομα ο προπονητής της την παρότρυνε να ασχοληθεί και με το SAMBO, που μοιάζει πολύ με το τζούντο και προέρχεται από τη Ρωσία. Και ασχολήθηκε τόσο καλά, που έγινε παγκόσμια πρωταθλήτρια νεανίδων.

Σταδιακά, η Ελισάβετ Τελτσίδου έμαθε τον αυτοέλεγχο και την πειθαρχεία που απαιτεί το τζούντο, έβγαλε στην επιφάνεια το δυναμισμό και την ένταση που είχε μέσα της και σε συνδυασμό με πολλή δουλειά στις προπονήσεις, κατάφερε να επιβάλλει την παρουσία της όχι μόνο στο ελληνικό, αλλά και στο διεθνές στερέωμα.

Φέτος μετράει τρία μετάλλια στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά Όπεν U-21. Δύο χρυσά σε Θεσσαλονίκη και Κορούνια και ένα ασημένιο πριν από λίγες ημέρες στην Πράγα. Πλέον φιγουράρει στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στα 63 κιλά, επίτευγμα που μόνο αμελητέο δεν είναι. «Η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκίνησε η χρονιά δεν σκεφτόμουν τι θα συμβεί, αλλά είχα στο μυαλό μου μόνο τις προπονήσεις. Χάρη στην καθοδήγηση και τη βοήθεια των προπονητών μου, Νίκου Ηλιάδη και Ντούρου Γκόγκουα, κατάφερα να φέρω αυτές τις διακρίσεις και να έχω σήμερα αυτή την υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη», εξηγεί η 18χρονη πρωταθλήτρια του ΕΟΣ Αχαρνών.

Ο μεγάλος φετινός στόχος είναι η διάκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στο Μαϊάμι και φυσικά μέσα της καίει η φλόγα της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. «Για να πάρεις την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς χρειάζεται αφοσίωση και σωστή προπόνηση. Ακόμη είναι αρχή και χρειάζομαι αρκετούς βαθμούς μέχρι την πρόκριση», υπογράμμισε η Τελτσίδου.
Στο δρόμο της προς την επιτυχία διάλεξε το κορυφαίο πρότυπο που θα μπορούσε: «Φυσικά ο συναθλητής μου Ηλίας Ηλιάδης. Εξαιρετικός αθλητής και άνθρωπος» λέει χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η Τελτσίδου, όπως και πολλοί άλλοι νεαροί πρωταθλητές που ήταν… μωρά στις χρυσές εποχές του ελληνικού αθλητισμού, σήμερα προσπαθούν να επιβιώσουν στα δύσκολα. Η ίδια, βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο: «Ελπίζω να μείνω για πολλά χρόνια ακόμα στο χώρο, όσο βέβαια θα μπορώ να συντηρούμαι. Ευτυχώς έχουμε και την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο και τους προπονητές μας που μας βοηθούν με κάθε δυνατό τρόπο».
Σύντομα θα μας απασχολήσει ξανά…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/