Connect with us

STORY

Φουλ για 4αδα οι έφηβοι

Published

on

Το scouting report της Ιταλίας έχει ολοκληρωθεί από τον Ηλία Παπαθεοδώρου και το υπόλοιπο προπονητικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας των εφήβων. Οι «ατζούρι» αποτελούν το εμπόδιο για την είσοδο της ελληνικής ομάδας στην τετράδα του ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στην Τουρκία. Το εμπόδιο που θα επιδιώξουν να ξεπεράσουν το μεσημέρι (14:00), ο Δημήτρης Σταμάτης, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και τα άλλα παιδιά της Εθνικής.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Εκεί που έχει οδηγήσει έως τώρα κάθε αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ιταλίας ο Φεντερίκο Μουσίνι! Ο πλέι μέικερ της Ρέτζιο Εμίλια έχει προκριθεί με τις Εθνικές ομάδες της Ιταλίας στις τετράδες κάθε διοργάνωσης που συμμετείχε. Μάλιστα, ως απόλυτο αφεντικό μέσα στο παρκέ. Το αποδεικνύει και με την παρουσία του στην πρώτη θέση των σκόρερ και στο ευρωμπάσκετ της Τουρκίας με μέσο όρο 23,8 πόντους. Οι περισσότεροι προέρχονται από τρίποντα, στα οποία ο ύψους 1,90 Ιταλός έχει το εξωπραγματικό ποσοστό 48%!

Οι Έλληνες παίκτες θα επιχειρήσουν να τον πιέσουν πρωτίστως στις δικές τους επιθέσεις. Θα τον σημαδέψουν για να τον υποχρεώσουν να σπαταλήσει δυνάμεις στις αμυντικές προσπάθειές του, ώστε να μην έχει την απαραίτητη φρεσκάδα και το καθαρό μυαλό για να δημιουργήσει και να εκτελέσει. Όσο για το μαρκάρισμα του πιο επικίνδυνου αντιπάλου, οι Αντώνης Κόνιαρης, Κώστας Οικονομόπουλος, Βασίλης Τολιόπουλος και Βασίλης Μουράτος θα αναλάβουν τη δύσκολη αποστολή.

Αν καταφέρουν ο Παπαθεοδώρου και οι παίκτες του να περιορίσουν τον Μουσίνι, η πρόκριση θα γίνει καθαρά ελληνική υπόθεση. Ειδικά εάν βρεθεί τρόπος να εξουδετερωθεί και ο… Διόσκουρος του Μουσίνι, ο Ντιέγκο Φλακαντόρι. Ο έτερος βασικός γκαρντ της Ιταλίας προσθέτει σε κάθε ματς 16,8 πόντους και βοηθάει σημαντικά στα ριμπάουντ παρά το γεγονός ότι μιλάμε για σούτινγκ γκαρντ με ύψος 1,91.

Γίνεται αντιληπτό από τον ρόλο των δύο περιφερειακών ότι ο Αντρέα Καπομπιάνκο χρησιμοποιεί τους ψηλούς κυρίως για βοηθητικές δουλειές. Για τα σκριν, την πίεση στην άμυνα, τη διεκδίκηση των επιθετικών ριμπάουντ όταν οι Μουσίνι και Φλακαντόρι παίρνουν το ένα σουτ μετά από το άλλο.

Η ποιοτική διαφορά των Ελλήνων ψηλών μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης στην εξέλιξη του προημιτελικού. Ειδικά από τη στιγμή που σε κάθε ματς εμφανίζεται και διαφορετικός αρωγός για τον Σταμάτη και τον Χαραλαμπόπουλο, τα δύο βασικά επιθετικά όπλα της Εθνικής μας. Πότε ο Κώστας Μήτογλου, πότε ο Γιώργος Τσαλμπούρης. Δείγμα της υπεροπλίας που διαθέτει η Εθνική εφήβων της Ελλάδας, αλλά και της σωστής δουλειάς που γίνεται και αποδεικνύεται από την ομαδικότητα και την αγωνιστική ετοιμότητα όλων των παικτών. Αν όλα αυτά βγουν στο παρκέ και το μεσημέρι της Παρασκευής, τότε η τετράδα θα είναι γεγονός για την ελληνική ομάδα και θα ‘χει ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για το βάθρο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/