Connect with us

STORY

Η επιστροφή των 100.000.000$!

Published

on

Επιστρέφει ο κορυφαίος Βρετανός πυγμάχος στην ενεργό δράση σε ηλικία 48 ετών; Για 100.000.000 δολάρια o Λένοξ Λιούις επιστρέφει μετά από την πρόταση που του έγινε να αντιμετωπίσει έναν εκ των αδελφών Κλίτσκο.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Την περασμένη εβδομάδα, ο Λένοξ Λιούις βρέθηκε στη Μόσχα όπου παρακολούθησε τον Βιτάλι Κλίτσκο να υπερασπίζεται τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρεών βαρών, κόντρα στο Ρώσο Αλεξάντερ Ποβέτκιν. Αμέσως μετά το νικηφόρο αγώνα του Ουκρανού, έγινε η πρόταση στον Λιούις. Να ανεβεί στο ρινγκ για 50.000.000 δολάρια (εννέα περισσότερα από όσα εισέπραξε ο Μέιγουεδερ τον περασμένο μήνα).
Ο Λιούις αποδέχθηκε την πρόκληση, όχι όμως και το οικονομικό κομμάτι της. “Σε έξι μήνες θα είμαι έτοιμος να αγωνιστώ κόντρα σε οποιονδήποτε από τους αδελφούς Κλίτσκο, όμως δεν πρόκειται να το κάνω για λιγότερα από 100.000.000 δολάρια. Είχα πει πως θα βγάλω τις πυτζάμες μου για να αγωνιστώ, με 50.000.000 δολάρια όμως πρέπει να σκεφτώ και την υστεροφημία μου. Παραμένω ο αδιαμφισβήτητος παγκόσμιος πρωτάθλητης και ως τέτοιο θα πρέπει να με πληρώσουν” ήταν η απάντηση του. Να σημειωθεί, πως ο Λιούις ήταν αυτός που είχε νικήσει τελευταίος τον Βιτάλι Κλίτσκο, το 2003 και από τότε παραμένει παγκόσμιος πρωταθλητής καθώς αποσύρθηκε δίχως να χάσει τον τίτλο του. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που ο Κλίτσκο θέλει να βρεθεί στο ρινγκ με τον 48χρονον πλέον Βρετανό, αλλά και για να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα του καθώς έχασε λόγω διακοπής του αγώνα στον 6ο γύρο (δε σταματούσε η αιμορραγία από ένα σκίσιμο στο μάτι).

Ο Βιτάλι Κλίτσκο, ο οποίος ασχολείται πλέον με την πολιτική καθώς είναι υποψήφιος πρόεδρος της Ουκρανίας, είναι 42 ετών και σχεδόν έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, έχοντας μάλιστα τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Τα τελευταία χρόνια είναι αυτός που προσπαθεί να κάνει πραγματικότητα την αναμέτρηση με τον Λιούις λέγοντας πως αυτός θα είναι ο τελευταίος του αγώνας. Από την πλευτά του όμως ο Βρετανός, προτιμά να αντιμετωπίσει τον μικρό Κλίτσκο (37 ετών). “Έχω κερδίσει τον Βιτάλι. Θα προτιμούσα να αντιμετωπίσω τον Βλάντιμιρ, όμως αυτό θα το αποφασίσουν οι διοργανωτές, σε περίπτωση φυσικά που μου φέρουν τα 100.000.000 δολάρια”.

Σε περίπτωση που τελικά κλείσει η συμφωνία και την άνοιξη ο Λιούις αντιμετωπίσει έναν εκ των αδελφών Κλίτσκο, θα έχει τη δυαντότητα να καταρρίψει το ρεκόρ του θρυλικού Τζορτζ Φόρεμαν ο οποίος σε ηλικία 48 ετών παρέμεινε κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου στην κατηγορία των βαρεών βαρών.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/