Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Η μάχη των κορυφαίων

Published

on

Τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες θα δώσουν μάχη στην σειρά των κορυφαίων μαραθωνίων του κόσμου και για το χρηματικό έπαθλο των 367.000 ευρώ.

του Τόλη Λελεκίδη

Η αρχή θα γίνει τον Νοέμβριο στη Νέα Υόρκη με πρώτο φαβορί τη Ρίτα Τζέπτο (φωτογραφία). Η Κενυάτισσα δρομέας μπορεί να γίνει η πρώτη στην ιστορία που θα φθάσει τους 100 βαθμούς, που είναι η μάξιμουμ βαθμολογία. Φυσικά θα πρέπει πρώτα να υπερασπιστεί τον τίτλο της στις 12 Οκτωβρίου στο Σικάγο. Βασική της αντίπαλη θα είναι η συμπατριώτισσά της Έντνα Κίπλαγκατ, που βρίσκεται τώρα 10 βαθμούς πίσω της, ενώ κοντά βρίσκεται και μια τρίτη Κνευάτισσα, η αργυρής Ολυμπιονίκης στο μαραθώνιο στο Λονδίνο, Πρίσκα Τζέπτο.
Στους άνδρες προηγείται ο Αιθίοπας Τσεγκαγιέ Κεμπεντέ και τρίτος είναι ο Κενυάτης Ντένις Κιμέτο, με τους δύο αθλητές να έχουν προγραμματίσει να τρέξουν στο Βερολίνο στις 28 του μήνα. Επίσης, στο «παιχνίδι» της πρώτης θέσης είναι και ο Κενυάτης Γουίλσον Κίπσανγκ, ο κάτοχος της παγκόσμιας επίδοσης στο μαραθώνιο, που θα πρέπει όμως να κερδίσει στη Νέα Υόρκη το Νοέμβριο για να πάρει την πρωτιά.

Ο μαραθώνιος του Βερολίνου
Την προσεχή Κυριακή διεξάγεται ο μαραθώνιος στη γερμανική πρωτεύουσα και για πρώτη φορά θα μετέχουν τρεις αθλητές με ατομικά ρεκόρ κάτω από 2 ώρες και 5 λεπτά. Πρόκειται για τους Κενυάτες Ντένις Κιμέτο (2:03.45), Εμάνουελ Μουτάι (2:03.52) και τον Αιθίοπα Τσεγκαγιέ Κεμπεντέ (2:04.38). Να θυμίσουμε ότι πέρσι ο Κενυάτης Γουίλσον Κίπσανγκ είχε επικρατήσει σημειώνοντας παγκόσμια επίδοση με 2:03.23.

Οι πρώτοι στα σύνθετα
Νέα ονόματα στη λίστα νικητών της σειράς συνθέτων της IAAF μετά το σαββατοκύριακο στο Ταλάνς. Στους άνδρες νικητής ήταν ο Γερμανός Ρίκο Φρίμουθ με 24891 βαθμούς και στις γυναίκες η Ολλανδή Ναντίν Μπρόερσεν με 19.573 βαθμούς και οι δύο πήραν από 22.000 ευρώ, που είναι το χρηματικό έπαθλο. Στους άνδρες στη δεύτερη θέση ήταν ο Ολλανδός Έλκο Σιντνίκολας με 24.795β. και στην τρίτη ο Κουβανός Γιορντάνι Γκαρσία με 24.423β. Στις γυναίκες δεύτερη ήταν η Γερμανίδα Καρολίν Σκάφερ με 19.164β. και τρίτη η συμπατριώτισσά της Λίλι Σβάρτσκοφ με 18.973β. Αυτή τη στιγμή διεξάγονται οι ασιατικοί αγώνες, αλλά δεν μπορούν να επηρεάσουν τη βαθμολογία, ενώ στη φετινή σειρά δεν μετείχαν οι Αμερικανοί πρωταθλητές.

Σαλμονέλα σε γεύματα αθλητών
Οι διοργανωτές των ασιατικών αγώνων στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας, πέταξαν 76 πακέτα φαγητού που προορίζονταν για τους αθλητές, καθώς οι επιθεωρητές βρήκαν σαλμονέλα στα δείγματα κρέατος.

Αντίστροφη μέτρηση 26 ετών
Οι οργανωτές της εκστρατείας για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2040 στο Σίδνεϊ έβαλαν ένα χρονόμετρο με την αντίστροφη μέτρηση στην ιστοσελίδα τους, που μετράει μέχρι την τελετή έναρξης στις 14 Σεπτεμβρίου του 2040!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/