Connect with us

LIST

Η νέα γενιά πάντσερ

Published

on

Η συνεχιζόμενη άνοδος του επιπέδου της Μπουντεσλίγκα πιστοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο με τον αμιγώς γερμανικό φετινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα σε Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ. Βέβαια, οι γνώστες του είδους ξέρουν ότι το γερμανικό πρωτάθλημα ήταν παραδοσιακά ένα από τα πιο θεαματικά στην Ευρώπη και μία σταθερή πηγή παραγωγής καινούριων ταλέντων. Εξαιρώντας τους Γκέτσε, Ντράξλερ που δε θεωρούνται πρωτοεμφανιζόμενοι, αυτή είναι η αφρόκρεμα των νέων αστεριών της μπουντσελίγκα.

του Νίκου Κούδα
[email protected]

10.
Αμίν Γιουνές
Ηλικία: 20
Ομάδα: Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ
Εθνικότητα: Γερμανός
Θέση: Εξτρέμ
Εκτίμηση: Ο πιτσιρικάς με τις λιβανέζικες ρίζες έκανε το ντεμπούτο του με τα «πουλάρια» την περσινή σεζόν, κλέβοντας τις εντυπώσεις. Η ικανότητά του στην ντρίπλα έχει κλέψει τις καρδιές των -συνήθως στερημένων από τέτοιες πολυτέλειες- Γερμανών οπαδών, αλλά και των «ειδικών» της Μπουντεσλίγκα.

09.
Πιέρ-Μισέλ Λασογκά
Ηλικία: 21
Ομάδα: Χέρτα Βερολίνου
Εθνικότητα: Γερμανός
Θέση: Φορ
Εκτίμηση: Αν και μόλις 21 ετών, ο Λασογκά δίνει την αίσθηση ότι έζησε ήδη… δύο καριέρες! Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα τη σεζόν 2010-2011, βοηθώντας την ομάδα της πρωτεύουσας να κερδίσει την άνοδό της στην Α’ κατηγορία. Την επόμενη χρονιά η Χέρτα υποβιβάστηκε, εκείνος έπαθε ρήξη πρόσθιου χιαστού, αλλά πρόλαβε να επιστρέψει δριμύτερος, πετυχαίνοντας 1 γκολ και 2 ασίστ στις 7 τελευταίες αγωνιστικές. Σιδερένιος!

08.
Ματίας Γκίντερ
Ηλικία: 19
Ομάδα: Φράιμπουργκ
Εθνικότητα: Γερμανός
Θέση: Αμυντικός μέσος
Εκτίμηση: Για τον Γκίντερ έχουν πει ότι είναι ένα παιδί που κουβαλάει το κεφάλι ενός ώριμου άντρα στους ώμους. Πήρε το βάπτισμα του πυρός στη βασική ομάδα τον Ιανουάριο του 2012 από ανάγκη, και από τότε δεν ξανακοίταξε πίσω του. Πολύπλευρο ταλέντο, παίζει με την ίδια ευκολία ως σέντερ μπακ και ως μέσος. Μάλιστα στα 17 του, κέρδισε το βαρυσήμαντο «Χρυσό Μετάλλιο Φρίτζ Βάλτερ» (προηγούμενοι νικητές ήταν οι Τόνι Κρόος και Μάριο Γκέτζε).

07.
Αντρέ Χόφμαν
Ηλικία: 20
Ομάδα: Αννόβερο 96
Εθνικότητα: Γερμανός
Θέση: Αμυντικός μέσος
Εκτίμηση: Μετακόμισε στη Μπουντεσλίγκα για πρώτη φορά πέρσι τον Ιανουάριο, ερχόμενος από τη Ντούισμπουργκ της Β’ εθνικής. Όμως σαν έτοιμος από καιρό, έκανε άμεσα αισθητή την παρουσία του, «λάμποντας» στο κέντρο του γηπέδου και βοηθώντας την ομάδα του να τερματίσει άνετα στο μέσον της βαθμολογίας. Επόμενος στόχος του, η Ευρώπη…

06.
Μάρκο Ρόχας
Ηλικία: 21
Ομάδα: Στουτγκάρδη
Εθνικότητα: Νεοζηλανδός
Θέση: Εξτρέμ
Εκτίμηση: Ο επονομαζόμενος «Μέσι της Νέας Ζηλανδίας» αποτέλεσε διακαή στόχο της Λίβερπουλ, όταν ανακοινώθηκε ότι θα κάνει το ταξίδι από την Α-League της Αυστραλίας προς τη Γηραιά Ήπειρο. Κι αυτό αφού είχε ήδη προλάβει να γίνει ο απόλυτος σταρ στη χώρα των καγκουρό, σκοράροντας 15 φορές με τη φανέλα της Βίκτορι Μελβούρνης και κερδίζοντας το βραβείο του MVP του πρωταθλήματος με τεράστια απόσταση από τον δεύτερο. Προσέξτε τον!

05.
Μπερντ Λένο
Ηλικία: 21
Ομάδα: Μπάγερ Λεβερκούζεν
Εθνικότητα: Γερμανός
Θέση: Τερματοφύλακας
Εκτίμηση: Αν και μικρός ακόμα, ο Λένο έχει καταφέρει να κερδίσει επάξια τη θέση του ανάμεσα στους κορυφαίους γκολκίπερ της Μπουντεσλίγκα. Έχοντας ήδη κλέψει τις εντυπώσεις στις χαμηλότερες κατηγορίες, ο ύψους 1,90 μ. Λένο πήρε στο σπίτι του τη φανέλα του βασικού στις «ασπιρίνες», με 41 συμμετοχές τη σεζόν 2011-2012. Ελπίζει να εντυπωσιάσει τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιόακιμ Λεβ και να βρίσκεται στο αεροπλάνο για Κοπακαμπάνα το καλοκαίρι του 2014…

04.
Γκρανίτ Τσάκα
Ηλικία: 20
Ομάδα: Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ
Εθνικότητα: Ελβετός
Θέση: Κεντρικός μέσος
Εκτίμηση: Όταν ένας προπονητής του βεληνεκούς του Ότμαρ Χίτσφελντ σε αποκαλεί τον «μικρό Σβάινσταϊγκερ», τότε ξέρεις ότι μάλλον είσαι καλός. Πάντως, το στιλ του αλβανικής καταγωγής μέσου μοιάζει με αυτό του Γερμανού σταρ, καθώς κι αυτός προτιμάει να κάθεται πίσω και να διευθύνει τον ρυθμό του παιχνιδιού από’ κει. Μετράει ήδη 17 συμμετοχές με την εθνική ανδρών της Ελβετίας και φέτος ευελπιστεί να κάνει μαζί της τη διαφορά στα προκριματικά του Μουντιάλ.

03.
Λέον Γκορέτσκα
Ηλικία: 18
Ομάδα: Σάλκε 04
Εθνικότητα: Γερμανός
Θέση: Μέσος
Εκτίμηση: Αποτελεί νέο μεταγραφικό απόκτημα των «βασιλικών μπλε» και μάλιστα αγωνίστηκε για 15 λεπτά (μπήκε ως αλλαγή στο 78’) στο πρώτο ματς της Άουφ Σάλκε Αρένα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι της Σάλκε τρέφουν μεγάλες ελπίδες για τον πιτσιρικά από το Μπόχουμ, καθώς οι εντυπωσιακές εμφανίσεις και τα 4 γκολ με την ομάδα της γενέτειράς του, απέδειξαν ότι πρόκειται για αυθεντικό ταλέντο. Χαρακτηριστικό του; Η έφεση στο ψηλό παιχνίδι (είναι και 1,89 μ.), καθώς και τα 4 γκολ που πέτυχε πέρσι ήταν με κεφαλιά! Τρέμε Όλιβερ Μπίρχοφ…

02.
Μόριτζ Λάιτνερ
Ηλικία: 20
Ομάδα: Στουτγκάρδη (δανεικός από τη Ντόρτμουντ)
Εθνικότητα: Γερμανός
Θέση: Επιθετικός μέσος
Εκτίμηση: Ένα ακόμη αυθεντικό ταλέντο της κιτρινόμαυρης «αρμάδας» του Γιούργκεν Κλοπ, ο Λάιτνερ μοιάζει έτοιμος να καθιερωθεί ως βασικός μετά τις 8 περσινές του εμφανίσεις ως βασικός. Μάλιστα είχε κάνει τους πάντες να παραμιλάνε στον εντός έδρας αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Η φετινή χρονιά θα τον βρει δανεικό στη Στουτγκάρδη, όπου ελπίζει να αρπάξει την ευκαιρία του για άμεση επιστροφή στη Βεστφαλία.

01.
Κέβιν Φόλαντ
Ηλικία: 21
Ομάδα: Χόφενχαϊμ
Εθνικότητα: Γερμανός
Θέση: Φορ
Εκτίμηση: Έχει γεννηθεί την ίδια μέρα με τον Γιούργκεν Κλίνσμαν (30 Ιουλίου) και αν τα άστρα έχουν… κάτι να πουν, τότε ο πιτσιρικάς από τον γερμανικό Νότο έχει πολύ μέλλον. Έκανε τα πρώτα του βήματα στη Μόναχο 1860, όπου σκόραρε κατά ριπάς (20 γκολ σε 57 ματς), και από πέρσι «ματώνει» τα δίχτυα της Μπουντεσλίγκα, βοηθώντας τη Χόφενχαϊμ να παραμείνει άνετα στην κατηγορία. Πέρα από σκόρερ έχει κι άλλα ταλέντα, καθώς είναι στους κορυφαίους τόσο σε κερδισμένα φάουλ, όσο και σε ασίστ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/