Connect with us

STORY

Η ντροπή του Νόρθουγκ

Published

on

Τελικά, συμβαίνει και στους καλύτερους. Ο Νορβηγός Ολυμπιονίκης του σκι ανωμάλου δρόμου, Πέτερ Νόρθουγκ, καταδικάστηκε από δικαστήριο της χώρας του σε 50 μέρες φυλάκισης, καθώς είχε συλληφθεί να οδηγεί μεθυσμένος.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Ο 28χρονος θρύλος του cross country skiing, όπως λέγεται στα αγγλικά το αγώνισμά του, δικάστηκε χθες με την κατηγορία ότι είχε τρακάρει το πολυτελές ΙΧ αυτοκίνητό του, μάρκας Άουντι, οδηγώντας υπό την επήρρεια αλκοόλ στις 3 του περασμένου Μαΐου, στην πόλη Τρόντχαϊμ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ποσοστό οινοπνεύματος στο αίμα του Νόρθουγκ ήταν οκτώ φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο αλκοολαιμίας των 0,2 γραμμαρίων/λίτρο που ισχύει στη σκανδιναβική χώρα. Εκτός από την ποινή της φυλάκισης, στον Νορβηγό πρωταθλητή επιβλήθηκε επιπλέον χρηματικό πρόστιμο 23.760 ευρώ, αλλά και ισόβια στέρηση του διπλώματος οδήγησης, που στην πράξη μεταφράζεται σε τουλάχιστον πέντε χρόνια μακριά από το τιμόνι.

«Θα κουβαλάω τη ντροπή για αυτό που συνέβη για όλη την υπόλοιπη ζωή μου», δήλωσε συντετριμμένος μετά την έκδοση της απόφασης ο Νορβηγός πρωταθλητής, ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε είχε πει ψέμματα στους αστυνομικούς που προσήλθαν στον τόπο του ατυχήματος ότι δεν ήταν εκείνος ο οδηγός του οχήματος.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του σκανδάλου στη Νορβηγία, αρκεί να αναφέρουμε ότι ο Νόρθουγκ δεν είναι κάποιος τυχαίος, αλλά μία τεράστια μορφή του αγωνίσματος, καθώς έχει αναδειχθεί εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ενώ έχει κερδίσει και τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια το 2010 στο Βανκούβερ, εκ των οποίων τα δύο χρυσά (στην ομαδική εκκίνηση 50 χλμ. και στο ατομικό σπριντ) και από ένα αργυρό και χάλκινο, σε σκυταλοδρομία 4×10 χλμ. και απλό σπριντ αντίστοιχα. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η νορβηγική ομοσπονδία χιονοδρομιών δεν πρόκειται να τιμωρήσει τον Νόρθουγκ, αφού το ατύχημα «δεν είχε καμία σχέση με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις ή την προπόνηση» του αθλητή.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/