Connect with us

STORY

Η πιο γλυκιά παράδοση

Published

on

Η περίοδος των Χριστουγέννων έφτασε και το κλίμα των ημερών αρχίζει να τους επηρεάζει όλους. Ο αθλητισμός δεν μπορούσε να μείνει εκτός. Πολλές είναι οι παραδόσεις που τηρούν ομάδες και αθλητές τα τελευταία χρόνια. Η καλύτερη από όλες, “Το ετήσιο πέταγμα… αρκουδακίου” στους αγώνες χόκεϊ του Καναδά.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Η συγκεκριμένη παράδοση, ξεκίνησε το 1995 από την ομάδα χόκεϊ Κίτσενερ του Οντάριο. Οι παίκτες ζήτησαν από τους φίλαθλους να φέρουν μαζί τους παιχνίδια για να τα μοιράσουν μετά το παιχνίδι στα άρρωστα παιδάκια των νοσοκομείων της περιοχής. Μάλιστα η παράδοση θέλει τους φιλάθλους να αρχίσουν να πετάνε τα παιχνίδια στον αγωνιστικό χώρο αμέσως μετά το πρώτο γκολ της ομάδας. Τις επόμενες χρονιές, τα παιχνίδια έγιναν όλα… αρκουδάκια για την αποφυγή ατυχημάτων κατά τη διάρκεια του πετάγματος και οι ομάδες χόκεϊ προσπαθούν κάθε χρόνο να σπάσουν το ρεκόρ.
Στις 25 Νοεμβρίου 2006, οι 7.485 φίλαθλοι των Γουίντερ Χοκς του Πόρτλαντ έριξαν στον αγωνιστικό χώρο, 14.361 αρκουδάκια. Ένα μήνα αργότερα οι 16.380 φίλαθλοι των Κάλγκαρι Χίτμεν έσπασαν το ρεκόρ, καθώς πέταξαν 15.540 αρκουδάκια. Από τότε, κάθε χρόνο οι φίλαθλοι των ομάδων χόκεϊ του Καναδά κάνουν ότι μπορούν για να σπάσουν το ρεκόρ.
Φέτος, στο 19ο Annual teddy bears toss, οι Χίτμεν του Κάλγκαρι έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ και το πανηγύρισαν δεόντως με τους φίλαθλος της ομάδας. Προχθές το βράδυ στο Σκότιαμπανκ Σάντλντομ, βρέθηκαν 17.199 φίλαθλοι των Χίτμεν. Μόλις ο Πάβελ Παντάκιν σκόραρε το πρώτο τέρμα της ομάδας, άρχισε το πέταγμα και λίγη ώρα αργότερα καταμετρήθηκαν 25.921 αρκουδάκια. Την επόμενη μέρα, επισκέφτηκαν νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής της Αλμπέρτα και χάρισαν τα αρκουδάκια και χαρά σε άρρωστα παιδάκια.

[youtube id=”u77nPT6b60k” width=”620″ height=”360″] [youtube id=”4P-KxtPQVhA” width=”620″ height=”360″]

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/