Connect with us

STORY

Πλησιάζει η επανένωση

Published

on

Όλο και πιο κοντά έρχονται Κύπριοι και Τουρκοκύπριοι στην επανένωση. Τούλαχιστον όσον αφορά στο ποδόσφαιρο. Αυτό είναι ένα από το θέματα που εξετάζει η FIFA στο περιθώριο της κλήρωσης των ομίλων του του παγκοσμίου κυπέλλου της Βραζιλίας.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Περίπου ένα μήνα πριν, οι δύο πλευρές με τη διαμεσολάβηση της FIFA κατέληξαν σε μία αρχική συμφωνία. Τότε (διαβάστε εδώ όλο το στόρι) είχε γίνει για πρώτη φορά λόγος για επανένωση της διχοτομημένης Κύπρου. Τα τυπικά εμπόδια από ότι φαίνεται ξεπερνιούνται και σύντομα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.
Το ζήτημα παραμένει ψηλά στην ατζέντα του Μπλάτερ, και όπως αναφέρθηκε ήδη στο θέμα “Πολιτική και ποδόσφαιρο”, ο πρόεδρος της FIFA θέλει να βάλει το όνομα του δίπλα σε μεγάλες διπλωματικές επιτυχίες. Στο διήμερο συνέδριο της παγκόσμιας ομοσπονδίας που διεξάγεται στη Βραζιλία, θα συζητηθεί από τα μέλη και δεν αποκλείεται να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση ή δήλωση του Μπλάτερ που θα θέτει και τον χρονικό ορίζοντα για το πρώτο πρωτάθλημα Κύπρου με τη συμμετοχή ομάδων από ολόκληρο το νησί, μετά από σχεδόν 50 χρόνια.
Να σημειωθεί ότι και οι 42 ομάδες που βρίσκονται στην κατεχόμενη πλευρά της Κύπρου, ομόφωνα συμφώνησαν για την ποδοσφαιρική επανένωση τον περασμένο μήνα. Σε επιστολή που απέστειλε στον Μπλάτερ, ο πρόεδρος τη μη αναγνωρισμένης τουρκοκυπριακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Χασάν Σέρτογλου, γνωστοποιούσε πως υπάρχει η καλή θέληση να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Από την πλευρά της κυπριακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, μπορεί να μην υπήρξε ομοφωνία στην απόφαση, ωστόσο όμως ήταν η πλειοψηφία αυτή που εξουσιοδότησε τον πρόεδρο Κωστάκη Κουτσοκουμνή να προχωρήσει σε συζητήσεις με την τουρκοκυπριακή πλευρά για να ολοκληρωθεί το σχέδιο. Να σημειωθεί πως υπήρξαν πολλές αντιδράσεις τόσο από τους φιλάθλους όσο και από τον Τύπο της Κύπρου και μάλιστα ο Κουτσοκουμνής κατηγορήθηκε για… προδοσία.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/