Connect with us

STORY

Η σκυτάλη στον Βόλο

Published

on

Τα Βίκος Street Relays ή σκυταλοδρομίες δρόμου, το πιο πρωτοποριακό event του δρομικού κινήματος διεθνώς, κάνουν την πέμπτη στάση τους την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στον Βόλο , φέρνοντας τη χαρά του αθλητισμού και στην πανέμορφη πόλη της Μαγνησίας.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Με την παρουσία εκατοντάδων πολιτών του Βόλου, αλλά και διάσημες συμμετοχές όπως αυτή του παλιού διεθνή μπασκετμπολίστα, Παναγιώτη Λιαδέλη (φωτογραφία), θα διεξαχθεί ο 1ος Αγώνας Σκυταλοδρομιών Δρόμου «Volos Street Relays 2014», που αποτελεί τον πέμπτο σταθμό της επιτυχημένης σειράς «Βίκος Relay Series 2014» και ο οποίος θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού όπως αποκαλύφθηκε στην παρουσίαση της διοργάνωσης, που έγινε την Πέμπτη (09.10) στο δημαρχείο της πόλης, από τα έσοδα του αγώνα θα στηριχθεί το ορφανοτροφείο Βόλου. Ο βετεράνος γκαρντ, γέννημα-θρέμμα Βολιώτης, θα έχει μάλιστα τον ρόλο του πρεσβευτή του αγώνα που γίνεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του και έχει ήδη αρχίσει να καλεί τους συμπολίτες του να δηλώσουν συμμετοχή: »Χαίρομαι όταν γίνονται τέτοιοι αγώνες στην πόλη μας. Θα συμμετάσχω με δική μου ομάδα, και προτρέπω όλους τους Βολιώτες να κάνουν το ίδιο. Ο αγώνας θα γίνει για φιλανθρωπικό σκοπό και είναι καλό να δείξουμε πως μπορούμε σαν πόλη να φιλοξενούμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα», δήλωσε σχετικά ο Λιαδέλης.

Η εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία για την προώθηση του μαζικού αθλητισμού (η μοναδική ομαδική για δρομικό αγώνισμα εντός πόλης), που ξεκίνησε φέτος από τον ιστορικό Ελληνικό Αθλητικό Σύλλογο «Ερμής 1877» στις 13 Απριλίου από την πόλη της Ραφήνας, με ενδιάμεσες στάσεις στη Θεσσαλονίκη (3-4 Μαΐου), στην Κομοτηνή (11 Μαΐου) και στα Ιωάννινα (20-21 Σεπτεμβρίου), έρχεται τώρα και στον Βόλο, σε συνεργασία με τον δήμο Βόλου. Στην παρουσίαση της διοργάνωσης, παρευρέθησαν ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, ο πρόεδρος του δημοτικού οργανισμού εκπαίδευσης παιδιού αθλητισμού πολιτισμού (ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ) του δήμου Βόλου, Γιώργος Βλιώρας, ο διευθυντής των Βίκος Relays, Λευθέρης Πλακίδας, και ο αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, Μιχάλης Καπουρνιώτης, οι οποίοι εξέφρασαν τη χαρά τους που ο Βόλος, μία πόλη με μεγάλη αθλητική παράδοση σε όλα τα σπορ, θα φιλοξενήσει έναν τόσο σπουδαίο αγώνα με πανελλαδικό και φυσικά φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Το κόνσεπτ της διοργάνωσης, απλό: Φτιάξε τετράδα και έλα να τρέξεις με την ομάδα σου, σε μία σκυταλοδρομία 4Χ2500μ. στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, ιδιότητας και ενασχόλησης με το τρέξιμο ή τον αθλητισμό. Η διαδρομή που έχει «χαραχθεί» θα έχει εκκίνηση από την Αργώ στο ύψος της Καρετάλη και Αργοναυτών, η πρώτη στροφή θα είναι στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και ο τερματισμός θα γίνει και πάλι στην παραλία της πόλης. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει, συνεπώς οι φίλοι που θέλουν να πάρουν μέρος, θα πρέπει να βιαστούν! Όσοι λοιπόν επιθυμούν να συμμετάσχουν σε έναν μοναδικό αγώνα που μετατρέπει ένα ατομικό αγώνισμα όπως το τρέξιμο σε ομαδικό, μέσα από μια υπέροχη διαδρομή στην παραλία του Βόλου, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή ηλεκτρονικά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα (www.relays.gr), καθώς και στο Κέντρο Εγγραφών του Δήμου Βόλου.

Το κόστος συμμετοχής για τον αγώνα της σκυταλοδρομίας 4×2500μ. είναι 12 ευρώ (σύνολο και για τους 4 δρομείς) και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν γεννηθεί το 2002 και πριν. Το κόστος συμμετοχής για τον αγώνα σκυταλοδρομίας 2×5000μ. είναι 10 ευρώ (σύνολο και για τους 2 δρομείς) και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν γεννηθεί το 1998 και πριν. Όσοι πιστοί σπεύσατε, καθώς οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές έως και τις 28 Οκτωβρίου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/