Connect with us

STORY

Η ταφόπλακα και ο διάδοχος

Published

on

Πόσο διαρκεί μία στιγμή; Αν η ερώτηση αφορά στον Μπιλ Κλίντον και τη Μόνικα Λεβίνσκι, το στιγμιαίο λάθος μετά βίας έφτασε το 10λεπτο από την έναρξη του… πεοθηλασμού έως και την εκσπερμάτωση του πλανητάρχη. Αν πάλι αναζητήσουμε την απάντηση μέσα από τον κινηματογραφικό φακό του αείμνηστου Θόδωρου Αγγελόπουλου, τότε η στιγμή διαρκεί μία αιωνιότητα! Στην περίπτωση της επαγγελματικής σχέσης που συνδέει τον Ολυμπιακό και τον Μίτσελ, όμως, η στιγμή είχε και ώρα έναρξης και ημερομηνία λήξης. Η διάρκεια άρχισε να μετρά με την αποστολή των ομαδικών sms από τους «ερυθρόλευκους» προς τα ΜΜΕ. Η λήξη παραπέμπει στην αναμέτρηση της Κυριακής με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Η ζωή κάνει περίεργα παιχνίδια. Οι Περιστεριώτες “έκαψαν” πέρσι τον Αντώνη Νικοπολίδη και οριστικοποίησαν τη συνεργασία του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Μίτσελ. Η ίδια ομάδα απειλεί ευθέως να σφυρίξει λήξη στην καριέρα του Ισπανού στην Ελλάδα. «Νίκησα κι έληξες», όπως θα διασκεύαζε ο Πάνος Κιάμος την επιτυχία του αν του ζητούσαν να αφιερώσει το άσμα στον άλλοτε σταρ της Ρεάλ.

Τα παραπτώματα
Οι αποδοκιμασίες των οπαδών του Ολυμπιακού στο ματς της πρεμιέρας με αντίπαλο την Καλλονή ξύπνησαν εφιάλτες στο Φάληρο. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τα πέρασε πέρσι με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ και δεν επιθυμούσε την επανάληψη της ιστορίας. Ενδεχομένως επειδή φαντάζεται ότι μπορεί να τη βιώσει ως τραγωδία αυτή τη φορά. Γι’ αυτό έδωσε εντολή στον Κριστιάν Καρεμπέ και στον Πιέρ Ισά να αναζητήσουν από το μεσημέρι της Τρίτης τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού.
Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για τα λάθη του Μίτσελ. Την ίδια ώρα ανέβηκαν δύο άρθρα με συγκεκριμένες… χρεώσεις στον Ισπανό παρανομαστή. Οι συντάκτες διατηρούν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τα κείμενά τους θεωρήθηκαν ως γραμμή για την επόμενη μέρα.

Τα παραπτώματα του Μίτσελ ήταν πολλά. Θα τα αριθμήσουμε για να γίνουν αντιληπτά προς όλους.

  • 1. Έβαλε τον ανέτοιμο Σαβιόλα αντί του φορμαρισμένου Μήτρογλου.
  • 2. Δήλωσε ότι περίμενε την αμυντική τακτική της Καλλονής, αλλά δεν έκανε κάτι για να λύσει το πρόβλημα.
  • 3. Άφησε εκτός αρχικής 11άδας τον καλύτερο παίκτη του Ολυμπιακού στα φιλικά, τον Γιάννη Φετφατζίδη.
  • 4. Έχει απαξιώσει τον ταχύτατο και ταλαντούχο Κώστα Μανωλά.
  • 5. Παρουσίασε μία ομάδα χωρίς εμπνεύσεις, δίχως αυτοματισμούς και με ελλειπές αγωνιστικό πλάνο.
  • Τον Βαγγέλη Μαρινάκη εξόργισε και η στάση των ΜΜΕ. Η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έκανε λόγο για υπεροπλία του ΠΑΟΚ στην προπονητική σκακιέρα χάρη στον Χιούμπ Στέφενς. Κάποια στιγμή έφτασε στα όριά του.

    Όλα αυτά, βέβαια, χρεώθηκαν στον Μίτσελ μετά από τον αγώνα των ερυθρολεύκων κόντρα στην Καλλονή. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είχαν προηγηθεί άλλα περιστατικά που ενόχλησαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Πάμε στη νέα αρίθμηση για να μάθουμε τι χρέαν οι Πειραιώτες στον Μαδριλένο πριν από τη… φωνή του προέδρου στο διαδίκτυο.

  • 1. Υποσχέθηκε να διεκπεραιώσει δύο μεταγραφικές υποθέσεις έπειτα από δικές του εισηγήσεις, με κορυφαίο παράδειγμα τον Λεόν. Απέτυχε παρά τις διαβεβαιώσεις ότι «θα φέρω μαζί μου τον παίκτη».
  • 2. Ήρθε στην Ελλάδα μία μέρα πριν από την έναρξη της προετοιμασίας όταν όλοι τον περίμεναν για την ολοκλήρωση του μεταγραφικού σχεδιασμού.
  • 3. Έκανε δηλώσεις στην προετοιμασία για την έλλειψη παικτών σε κομβικές θέσεις και έτσι εξέθετε τη διοίκηση της ΠΑΕ.
  • 4. Απέτυχε να εμπνεύσει τους παίκτες, κάποιους από τους οποίους απαξίωσε.
  • 5. Έδινε την εντύπωση ότι προπονητής ήταν ο Βίκτορ, δηλαδή, ο βοηθός του, ο οποίος αποφάσιζε για πολλά θέματα.
  • Η επόμενη μέρα
    Τον Βαγγέλη Μαρινάκη εξόργισε και η στάση των ΜΜΕ. Η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έκανε λόγο για υπεροπλία του ΠΑΟΚ στην προπονητική σκακιέρα χάρη στον Χιούμπ Στέφενς. Κάποια στιγμή έφτασε στα όριά του.
    Αποφάσισε να βάλει άλλη μια φορά το χέρι βαθιά στην τσέπη και να αξιοποιήσει για καλό προπονητή ένα σεβαστό ποσό.
    Το πρώτο όνομα που ακούστηκε ήταν του Κίκε Φλόρες. Τον πρότεινε ο Ινιάκι Ιμπάνιεθ από την περασμένη εβδομάδα, την επομένη του φιλικού που έδωσαν οι ερυθρόλευκοι στο Άνφιλντ προς τιμήν του Στίβεν Τζέραρντ. Η συζήτηση με τον δαιμόνιο Ισπανό ατζέντη έμεινε στη μέση, αλλά το φλερτ με τον Φλόρες παρέμεινε ζωντανό.

    Ο Ισά και ο Καρεμπέ έχουν άκρες στη γαλλική αγορά. Ο Αντουάν Κομπουαρέ ανήκει στους φίλους του Ισά, αλλά δουλεύει στα Αραβικά Εμιράτα. Εύκολα, όμως, θα έσπαγε το συμβόλαιό του για να δουλέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Κλοντ Πιέλ είχε ανέκαθεν φίλους στο Λιμάνι, αλλά οι περισσότεροι μπορούσαν να εκφράσουν άποψη μόνο στην εποχή του Σωκράτη Κόκκαλη.
    Το διπλό εναλλακτικό πλάνο προβλέπει τη συνεργασία με κάποιον γνώστη της ελληνικής αγοράς. Στο παρελθόν έγινε μία προσέγγιση του Λάζλο Μπόλονι. Ο Ρουμάνος θα ερχόταν τρέχοντας στην Ελλάδα, όπως και ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος όμως κόπηκε ήδη. Αντίθετα, για τον Φερνάντο Σάντος έχουν εξαιρετική γνώμη οι διεθνείς και υπό προϋποθέσεις θα μετρούσε η καλή κουβέντά τους.

    Τι μένει; Το ολλανδικό μοντέλο επειδή γίνεται πολλή συζήτηση για τη δουλειά του Χιουμπ Στέφενς. Το απόγευμα της Τετάρτης κυκλοφόρησε και το σενάριο της πρόσληψης Γερμανού προπονητή. Με επιχείρημα τις πολύ καλές εντυπώσεις που έχουν σχηματίσει όλοι στον Ολυμπιακό από τη δουλειά του Μπεντ Στορκ στα τμήματα υποδομής.
    Ποιος θα πάρει το χρίσμα θα το μάθουμε όταν λήξει η… στιγμή. Τότε, άλλωστε, θα μπει η ταφόπλακα στην ελληνική καριέρα του Μίτσελ, τον οποίο ανέκαθεν πλήγωνε η Ελλάδα, αν θυμηθούμε και την ήττα του από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ όταν φορούσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Η απόλυση του Ισπανού θα αποδείξει ότι η εθνικότητα δεν κάνει τον προπονητή, όπως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, άλλωστε, ήταν αλλουνού παπά Ευαγγέλιο. Γι’ αυτό τον πίστεψαν, τον στήριξαν και τον λάτρεψαν στον Πειραιά. Ο Μίτσελ αποδεικνύεται ακόμα ένας περαστικός που βρήκε δουλειά χάρη στο… μυρμήγκι.

    Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

    */