Connect with us

ΤΖΟΥΝΤΟ

Η ώρα του Ηλιάδη

Published

on

Πέντε μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα δεν είναι αρκετά για τον Mr. Ippon του παγκόσμιου τζούντο… Ο μοναδικός εν ενεργεία χρυσός Ολυμπιονίκης της Ελλάδος, ο Ηλίας Ηλιάδης, αγωνίζεται την Παρασκευή στην κατηγορία των -90 κιλών του παγκοσμίου πρωταθλήματος, στο Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας, με στόχο την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (2010, 11), δύο φορές δεύτερος (2005, 2007) και μία φορά τρίτος (2013), ο Ηλιάδης βρίσκεται στα καλύτερα του, όπως δηλώνει ο προπονητής και θετός πατέρας του, Νίκος.

Όπως προέκυψε από την κλήρωση ο Ηλιάδης τέθηκε επικεφαλής του 4ου γκρουπ και θα αντιμετωπίσει στο δεύτερο γύρο το νικητή του αγώνα Μπεναμαντί (Αλγερία) – Ροντρίγκεζ (Βενεζουέλα). Ο Μπεναμαντί δεν είναι τυχαίος, καθώς πριν εννιά χρόνια είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στα -81 κιλά του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Σε περίπτωση πρόκρισης ο Ηλιάδης θα κοντραριστεί με έναν εκ των Σινιάφσκι (Ουκρανία), Μπέικερ (Ιαπωνία) και Ντίας (Πορτογαλία), ενώ στους προημιτελικούς ο πιθανότερος αντίπαλος είναι ο Κιρίλ Ντενίσοφ, κάτοχο ενός ασημένιου και δύο χάλκινων μεταλλίων σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ο δεύτερος Έλληνας που θα αγωνιστεί στην κατηγορία των -90 κιλών, είναι ο πρωταθλητής Ελλάδος του 2013 Περικλής Ψαλλίδας, ο οποίος τοποθετήθηκε στο δεύτερο γκρουπ και θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο τον Ελβετό Γκροσκλάους.

Αναφορικά με τα σημερινά αποτελέσματα, η Γεωργία και η Γαλλία πανηγύρισαν τα πρώτα τους χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση. Στα -81 κιλά των ανδρών (όπου ο Ρομάν Μουστόπουλος αποκλείστηκε στη φάση των «16») ο Αφταντίλ Τσρικισβίλι κατατρόπωσε με ένα waza-ari τον Καναδό Βαλουά Φορτιέ. Στα 63 κιλά των γυναικών η Γαλλίδα Αγκμπέγκνενού πήρε το χρυσό μετάλλιο με ippon επί της Γκερμπί από το Ισραήλ και πλέον μετρά τρία μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα αν και είναι μόλις 22 ετών.

Τα σημερινά αποτελέσματα
Κατηγορία -81 κιλών ανδρών
01.Αφταντίλ Τσρικισβίλι (Γεωργία)
02. Αντουάν Βαλουά-Φορτιέ (Καναδάς)
03. Ιβάν Νιφόντοφ (Ρωσία)
03. Λουά Πιετρί (Γαλλία)
05. Τακανόρι Ναγκάσε (Ιαπωνία)
05. Αλέν Σμιτ (Γαλλία)

Κατηγορία -63 κιλών γυναικών
01.Κλαρίς Αγκμπέγκνενού (Γαλλία)
02. Γιαρντέν Γκερμπί (Ισραήλ)
03.Μίκου Τασίρο (Ιαπωνία)
03. Τίνα Τρστενιακ (Σλοβενία)
05. Ανν Μπεγιάρ (Γαλλία)
05. Έντβιγκ Γκεντ (Ιταλία)

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/