Connect with us

OLYMPICS

Καθάρισαν οι Ολυμπιακοί

Published

on

Από την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, ήταν γνωστό πως το Τόκιο θα έχει μεγάλο όφελος καθώς θα δοθεί τεράστια ώθηση στην οικονομία της χώρας. Τελικά, το όφελος θα είναι και περιβαντολογικό και δε θα αφορά μόνο την Ιαπωνία, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Σίνζο Άμπε, θα κλείσει οριστικά το εργοστάσιο της Φουκοσίμα. Μία κίνηση ιδιαίτερα σημαντική, η οποία προσθέτει πολλούς πόντους στην Ιαπωνία και το Τόκιο, ακόμα και μετά τη μεγάλη νίκη στην ψηφοφορία για την ανάθεση των Αγώνων, αποδεικνύοντας πόσο σοβαρά έχουν πάρει το θέμα οι Ιάπωνες.

Χθες ο Άμπε, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Φουκοσίμα για να επιθεωρήσει τα έργα που γίνονται στους τέσσερες κατεστραμένους αντιδραστήρες (από το σεισμό και το τσουνάμι του 2011) προκειμένου να σταματήσει η διαρροή της ραδιενέργειας στη θάλασσα. Αμέσως μετά την επιθεώρηση ανακοίνωσε την απόφαση του, να σταματήσει η λειτουργία οριστικά και των αντιδραστήρων Νο5 και Νο6, οι οποίοι ήταν οι μόνοι που δεν είχαν υποστεί ζημιές.

“Ένας από τους λόγους που επισκέφτηκα ο ίδιος της Φουκοσίμα, είναι να δείξω στη ΔΟΕ την αφοσίωση μου στις δεσμεύσεις μας όσον αφορά στη αποκατάσταση του περιβάλοντος. Γι’ αυτό και αποφάσισα να κλείσει εντελώς και οριστικά το εργοστάσιο της Φουκοσίμα” δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ενώ ο πρόεδρος της εταιρείας ηλεκτρισμού, Ναόμι Χιρόσε επιβεβαίωσε πως η εντολή θα εκτελεστεί άμεσα με τα έργα για την αποτροπή της διαρροής της ραδιενέργειας να ολοκληρώνονται τον Μάρτιο του 2015.

Η Φουκοσίμα βρίσκεται 240 χιλιόμετρα βόρεια του Τόκιο και η κυβέρνηση της Ιαπωνίας θα ξοδέψει 340.000.000 ευρώ για να δημιουργήσει ένα παγωμένο τείχος γύρο από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού εργοστασία που θα αποτρέπει τη διαρροή ραδιενεργειας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/