Connect with us

STORY

ΕΠΟ, σκιώδης διοίκηση των 5

Published

on

Αφού ο Γιώργος Σαρρής κατάφερε και πέρασε τη βαριά σιδερένια πόρτα των αθλητικών εγκαταστάσεων που έφτιαξε στην Παιανία ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να του ανακόψει τον δρόμο προς την επανεκλογή του στην προεδρία της ΕΠΟ.

γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος
[email protected]

Από τα χρόνια του Κώστα Τριβέλλα, η Παιανία αποτελούσε απαγορευμένη ζώνη για τους διοικητικούς ηγέτες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ο Σαρρής, όμως, όχι μόνο μπήκε στις εγκαταστάσεις, αλλά ουσιαστικά συμφώνησε με τον Καπετάνιο για την αγορά τους με στόχο να κάνει την Παιανία το νέο σπίτι των εθνικών ομάδων.
Στη σκιά του Βούρβαχη
Κέρδισε πόντους ο Σαρρής μέσω της συμφωνίας του με τον Βαρδινογιάννη. Τόσο απέναντι στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, τον Βασίλη Γκαγκάτση, όσο και στη δική του παράταξη. Στην ΕΠΟ, άλλωστε, αρκετοί είναι εκείνοι που επιμένουν ότι κουμάντο κάνουν ο Γιώργος Βούρβαχης από τα Χανιά και οι Γιώργος Κουρίδης, Χρήστος Υφαντής, Παυσανίας Παπανικολάου και πως ο γιατρός από τη Χίο αποτελεί ουσιαστικά τον… μπροστινό του. Η αλήθεια είναι ότι στις τηλεφωνικές κλήσεις του Βούρβαχη απαντούν πολλοί περισσότεροι παράγοντες του ποδοσφαίρου, αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας. Όπως είναι αλήθεια ότι χάρη στην εμπειρία της, η «Αγία Τριάδα» των Κουρίδη, Παπανικολάου και Υφαντή καταφέρνουν και περνούν την άποψή τους σε αρκετά μέλη του ΔΣ.

Υποψηφιότητα από την Εύβοια
Τις μέρες της μετωπικής σύγκρουσης ανάμεσα στην ΕΠΟ και στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων του Κιλκίς και του Ηρακλείου, οι πληροφορίες ήθελαν την άσκηση πιέσεων στον Βούρβαχη να βγει μπροστά και να πάρει τη θέση του Σαρρή επειδή «μας εξέθεσε με τον διορισμό της ανιψιάς του». Ο Χανιώτης προτίμησε να διατηρήσει τον ρόλο του β’ αντιπροέδρου και στην κούρσα μπήκε ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, από την ΕΠΣ Εύβοιας, ανερχόμενος παράγοντας και με προσβάσεις στις μεγάλες ομάδες, όπως ακούγεται στο Γουδή. Ο Σαρρής, όμως, φρέναρε τις εξελίξεις. Τόσο με την απομόνωση, στην οποία οδήγησε τους «αντάρτες» του Ηρακλείου και του Κιλκίς, όσο και με τη συμφωνία του με τον Καπετάνιο, διότι την πιστώνεται προσωπικά. Μέσω της επαφής για την Παιανία, άλλωστε, η ΕΠΟ κατάφερε και δικαιολόγησε τη λήψη δανείου που ζητούσε από τράπεζα επειδή καθυστέρησε η εκταμίευση χρημάτων από την πολιτεία εξ αιτίας του πρόσφατου ανασχηματισμού.

Επιμένει ο Γκαγκάτσης
Με ενισχυμένο τον Σαρρή, ο Βασίλης Γκαγκάτσης αντιλήφθηκε ότι τα ασφαλιστικά μέτρα από ΕΠΣ μοιάζουν με έφοδο κουνουπιού κατά τη διάρκεια καλοκαιρινής νύχτας. Μπορεί να σε τσιμπήσει, να σε ταλαιπωρήσει μία – δυο μέρες, αλλά έπειτα επανέρχεσαι σε φυσιολογικούς ρυθμούς της καθημερινότητας. Ο άλλοτε πανίσχυρος παράγοντας αναζητάει διαφορετική φόρμουλα για να αυξήσει τη δύναμή του μέσα στο συμβούλιο της Ομοσπονδίας, αν και όπως λένε ακόμα και οι πιστοί φίλοι του «όσο η διαχείριση των κονδυλίων και η στελέχωση των επιτροπών περνάει από την τωρινή διοίκηση, δύσκολα θα βρει ο Βασίλης τρόπο να επανέλθει στο προσκήνιο. Ειδικά από τη στιγμή που έχει απέναντί του τον Ολυμπιακό».

Όπως και να έχει πάντως, το μέλλον κάποιων στελεχών της ΕΠΟ κρίνεται αβέβαιο και πολλά θα εξαρτηθούν από τις επόμενες συνεδριάσεις του ΔΣ, αρχής γενομένης την ερχόμενη Παρασκευή.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/