Connect with us

STORY

Παπανικολάου fast forward

Published

on

Ούτε 23 χρονών δεν είναι ακόμα και αν πει ότι σταματάει το μπάσκετ, τα έχει ζήσει όλα μέσα στις τέσσερις γραμμές! Ευτυχώς όμως, για το ελληνικό μπάσκετ ο Κώστας Παπανικολάου έχει (και κυρίως θέλει) να δώσει πολλά ακόμα στο άθλημα και την Ελλάδα.

γράφει ο Γιώργος Συρίδης
[email protected]
follow me @GeoS31178

Πλέον θα δίνει και στους Καταλανούς πολλά. Βέβαια και οι Καταλανοί πολλά (ευρώ) θα του δώσουν, αφού για να τον κάνουν δικό τους θα διαθέσουν συνολικά ένα ποσό που θα ξεπεράσει τα 12 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με τους φόρους. Η Μπαρτσελόνα προσέφερε 1,5 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό και τριετές συμβόλαιο στον 23χρονο φόργουορντ με συνολικές αποδοχές 5,5 εκατ. ευρώ, που τον καθιστούν πιο ακριβοπληρωμένο και από το καμάρι της Καταλονίας, Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Βέβαια, από τη στιγμή που πήρε και την ευλογία του Πάου Γκαζόλ, ο οποίος χαρακτήρισε μέσα από το twitter του εξαιρετική κίνηση την απόκτηση Παπανικολάου για την Μπαρτσελόνα, όλα βαίνουν καλώς για τον έκτο Έλληνα που θα φορέσει τα μπλαουγκράνα χρώματα.

Το 2003 ούτε που φανταζόταν στα Γρεβενά ότι μετά από 10 χρόνια θα είχει λύσει το οικονομικό πρόβλημα της ζωής του, θα είχε κερδίσει τα πάντα σε τίτλους και αγάπη από τον κόσμο και θα ετοιμαζόταν να φορέσει την φανέλα της Μπαρτσελόνα.
Γεννημένος στα Τρίκαλα, αλλά μεγαλωμένος στα Γρεβενά μέσα σε δύο χρόνια το όνομά του άρχισε να ακούγεται έντονα στην βόρεια Ελλάδα. Ο Ντίμης Παπαϊωάννου, ηγετικό μέλος της ΓΕΝΕΣΙΣ, μεγαλομετόχου εταιρείας του Άρη, κανόνισε στο πι και φι τη δουλειά. Περίπου 15.000 ευρώ στον Πρωτέα Γρεβενών, μερικές μπάλες και στολές για την ομάδα και ο Παπανικολάου ήταν μέλος της οικογένειας του Άρη το 2006.
Ως μέλος της Εθνικής εφήβων ο Παπανικολάου έναν χρόνο μετά κατακτά το αργυρό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το 2008 έρχεται το χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό Εφήβων στην Αμαλιάδα. Το 2009 κερδίζει τα πάντα μέσα σε λίγους μήνες. Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων με τον Άρη, αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων με την Εθνική, χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Νέων Ανδρών στο πανευρωπαϊκό στην Ρόδο, κλήση στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών και μεταγραφή από τον Άρη στον Ολυμπιακό έναντι 965.000 ευρώ.
Η μεταγραφή του προκάλεσε αντιδράσεις στον κόσμο του Άρη, κυρίως γιατί τότε είχε αρχίσει να υπάρχει και η φθορά στην διοίκηση Δαμιανίδη, σε συνδυασμό με την αποχώρηση του Θανάση Τζεβελέκη. Ο Παπανικολάου δεν πήρε ποτέ χρόνο συμμετοχής στον Άρη. Είχε μόλις 55 λεπτά συμμετοχής εκείνη την περίοδο με την πρώτη ομάδα του Άρη, χωρίς να πετύχει πόντο.
Ο Ολυμπιακός με εισήγηση του Παναγιώτη Γιαννάκη τον απέκτησε. Ο Παπανικολάου άργησε να παίξει στον Ολυμπιακό, ίσως γιατί δεν βρήκε τον χώρο μέσα στα… μεγαθήρια (Τσίλντρες, Κλέιζα) και τον χορό των εκατομμυρίων που υπήρχε τότε στην ομάδα του Πειραιά.
Με την έλευση του Ντούσαν Ίβκοβιτς ο Παπανικολάου από ταλέντο έγινε παίκτης. Δεν αντιμετωπίστηκε ως ένα νεαρό παιδί που κάποτε θα παίξει, αλλά ως παίκτης που πρέπει τώρα να μπει και να αποδείξει τι αξίζει. Η αλλαγή αυτή έκανε τον Παπανικολάου βασικό και αναντικατάστατο στον Ολυμπιακό και την Εθνική ομάδα, του έδωσε τον τίτλο του καλύτερου νέου παίκτη στην Ελλάδα και την Ευρωλίγκα, οδήγησε τους Νικς της Νέας Υόρκης να τον επιλέξουν στο ντραφτ του 2012 στο Νο48 και την Μπαρτσελόνα να δίνει χρυσάφι για να τον κάνει δικό της. Και η ιστορία συνεχίζεται…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/