Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Μαραθώνιος στη Ρόδο

Published

on

Η επιθυμία της μητέρας του ομογενή Έλληνα, Τζορτζ Ζάρας έγινε πραγματικότητα και την Κυριακή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο πρώτος μαραθώνιος στη Ρόδο.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Πρόκειται για τον ομογενή με ρίζες από το όμορφο νησί των Δωδεκανήσων, όπου η μητέρα του τον προέτρεψε να βρει έναν τρόπο να βοηθήσει τον τόπο τους. Εκείνος με την σειρά του απευθύνθηκε στον φίλο και συνεργάτη του Γουέιν Κουρτζ (συγγραφέας, προπονητής εξειδικευμένος στην ψυχολογική προετοιμασία αθλητών και διοργανωτής αγώνων) ο οποίος πρότεινε να διεξαχθεί ο μαραθώνιος στην αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ν. Αιγαίου Μαριέτα Παπαβασιλείου Βακιάνη και η αρχή έγινε!

Στη διεξαγωγή του αγώνα βοήθηκαν και οι καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο νησί των Ιπποτών, ενώ στον αγωνιστικό τομέα νικητής ήταν ο Γιώργος Μαγκαφάς (φωτό). Ο Ροδίτης δρομέας, που είναι ο πρώτος που κερδίζει αυτό τον αγώνα που θέλουν οι διοργανωτές να γίνει θεσμός, τερμάτισε σε 3:02.09. Δεύτερος ήταν ο επίσης, Ροδίτης Βασίλης Πάτσης σε 3:24.08 και τρίτος ο Γιώργος Κουκάκης σε 3:36.20.
Συγκινητική ήταν η στιγμή του τερματισμού του 87χρονου Αντώνη Κεφάλα που καταχειροκροτήθηκε από τους παρεβρισκόμενους. «Η μόνη δυσκολία που αντιμετώπισα ήταν η ζέστη. Προέρχομαι έναν σοβαρό τραυματισμό και αυτός ήταν ο λόγος που δεν μπόρεσα να κάνω καλύτερη επίδοση σε μια διαδρομή που είναι ιδανική για κάτι τέτοιο» δήλωσε ο νικητής.

Στις γυναίκες πρώτευσε η Σκοτσέζα Κάθι Μακίναλι σε 4:11.38. «Έχω τρέξει σε πολλούς μαραθώνιους δρόμους, αλλά μόλις έμαθα ότι θα γίνει στην Ρόδο ήταν αδύνατο να μη δηλώσω συμμετοχή. Έρχομαι και μένω στο νησί κάποιες εβδομάδες τον χρόνο και χαίρομαι που γίνεται πλέον μια τόσο σημαντική αθλητική γιορτή εδώ. Η οργάνωση ήταν εκπληκτική και περιμένω πλέον τον επόμενο αγώνα να ανακοινωθεί για να ξανασυμμετάσχω», είπε η νικήτρια.

Δεύτερη στο μαραθώνιο γυναικών ήταν η Βελγίδα Νοέμι Γιόρενς με 4:22.13 και τρίτη η Βρετανίδα Τζέιν Μάρτιν με 4:25.22. Στη τέταρτη θέση και πρώτη Ελληνίδα ήταν η Χριστίνα Μάτση με 4:26.54.
Η Ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή, προσκεκλημένη των διοργανωτών έκανε την απονομή στους νικητές και δήλωσε:
«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν εθελοντικά για να γίνει πραγματικότητα αυτή η διοργάνωση. Θέλω να ευχαριστήσω την φίλη μου Μαριέττα Παπαβασιλείου-Βακιάνη για την πρόσκληση αλλά και την χαρά να συμμετέχω ως παρουσιάστρια στον Μαραθώνιο της Ρόδου».
Παράλληλα έγινε και ο ημιμαραθώνιος με νικητή στους άνδρες τον Δημήτρη Παπανικολάου με 1:28.03 και στις γυναίκες κέρδισε η Ελβετίδα Φέι Ντερβό σε 1:40.10. Τέλος, στα 10χλμ. πρώτος ήταν ο Χαράλαμπος Πεφάνης σε 38.23 και στις γυναίκες η Νορβηγίδα Μαρί Μιετίνεν σε 40.26.

Οι διοργανωτές του 1ου μαραθωνίου που έγινε στη Ρόδο ήταν ικανοποιημένοι, τόσο από τις συμμετοχές, όσο και από την επιτυχία που είχαν οι παράλληλες εκδηλώσεις. Ο διεθνής μαραθώνιος της Ρόδου, είχε τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του δήμου Ρόδου, τοπικών φορέων και χορηγών και έχει την έγκριση του ΣΕΓΑΣ.
Όλα τα αποτελέσματα μπορείτε να τα βρείτε εδώ ενώ φωτογραφίες από την διοργάνωση μπορείτε να δείτε στη σελίδα του αγώνα στο facebook, Roads to Rhodes Marathon.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/