Connect with us

STORY

Μετάλλια στο σφυρί

Published

on

Μήνας πλειστηριασμών με έπαθλο 54 Ολυμπιακά μετάλλια θα είναι ο Σεπτέμβριος στις ΗΠΑ, και οι φανατικοί συλλέκτες αθλητικών αναμνηστικών ανά τον κόσμο ετοιμάζουν από τώρα τα πορτοφόλια τους, προκειμένου να τα αποκτήσουν.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Αν πιστεύατε ότι ο μόνος τρόπος για να περιέλθει στην κατοχή σας ένα Ολυμπιακό μετάλλιο περιλαμβάνει ατελείωτες ώρες προπόνησης, κόπο, ιδρώτα, και ίσως δάκρυα, ξανασκεφτείτε το. Ίσως το μόνο που χρειάζεστε τελικά, είναι μία καλή προσφορά και φυσικά το ανάλογο οικονομικό αντίκρισμα για να την υποστηρίξετε. Αυτό θα κάνουν τουλάχιστον οι επίδοξοι… μεταλλιούχοι που αύριο (18.09) θα διεκδικήσουν 14 Ολυμπιακά μετάλλια σε δημοπρασία που θα διοργανώσει η εταιρεία «RR Auction» στη Βοστώνη, και εν συνεχεία άλλα 40 μετάλλια (17 εκ των οποίων δεν απονεμήθηκαν ποτέ) στην ηλεκτρονική δημοπρασία της υπεύθυνης για δημοπρατήσεις αναμνηστικών ειδών των Ολυμπιακών Αγώνων, Ίνγκριντ Ο’ Νιλ, που λήγει στις 4 Οκτωβρίου. Έτσι, οι επόμενες 17 ημέρες θα προσφέρουν τον μεγαλύτερο αριθμό Ολυμπιακών μεταλλίων προς λαϊκή «κατανάλωση», με εξαίρεση τους ίδιους τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Είναι η συγκίνηση», δηλώνει η Ο’ Νιλ σχετικά με τη δημοπρασία. «Οι απλοί άνθρωποι θέλουν να αισθανθούν πρωταθλητές, θέλουν να συμμετάσχουν στους Αγώνες, αλλά φυσικά δεν μπορούν ποτέ να το κάνουν. Οπότε το επόμενο καλύτερο πράγμα που τους μένει, είναι να αποκτήσουν ένα από αυτά τα μετάλλια».

Όσο για το κόστος ενός τέτοιου σπάνιου αποκτήματος, δεν είναι και τόσο μεγάλο όσο θα φανταζόταν κάποιος. Φυσικά υπάρχουν οι περιπτώσεις όπως το ένα από τα τέσσερα χρυσά μετάλλια που κατέκτησε ο Τζέσε Όουενς στους Αγώνες του Βερολίνου το 1936, το οποίο αποκτήθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Ρον Μπερκλ τον περασμένο Δεκέμβριο, για το ποσό-ρεκόρ των 1,1 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτή τη φορά ωστόσο, υπολογίζεται ότι το σπανιότερο μετάλλιο από τα 54 -ένα χάλκινο από τους Χειμερινούς Αγώνες του 1936 στο Γκάρμις-Πάρτενκιρχεν της Γερμανίας- θα πωληθεί για ένα ποσό που θα προσεγγίσει τις 20.000 ευρώ, με τις μέχρι τώρα ηλεκτρονικές προσφορές να αγγίζουν τις 10.000. Εκτιμάται, δε, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις 50 συλλέκτες Ολυμπιακών μεταλλίων σε όλο τον πλανήτη, με τους μισούς από αυτούς να είναι κάτοικοι των ΗΠΑ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/