Connect with us

STORY

Με τον Βύρωνα στην Κίνα

Published

on

Ελαφρώς κουρασμένος από το τζετ λαγκ της πολύωρης πτήσης του προς την καρδιά της Άπω Ανατολής, ο Έλληνας πρωταθλητής της ιστιοσανίδας RS:X, Βύρωνας Κοκκαλάνης, μιλάει αποκλειστικά στο sportsfeed.gr για την άφιξή του στο Τσινγκτάο, ενόψει του τελευταίου αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου ιστιοπλοΐας που φιλοξενείται στην κινεζική πόλη.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Ο νέος «γιος του ανέμου» προσγειώθηκε στην Κίνα πριν από δύο ημέρες και, μετά την απαραίτητη ξεκούραση λόγω της διαφοράς ώρας (+5 στην Κίνα), βάζει μπροστά την προετοιμασία του για την έναρξη της σημαντικής διοργάνωσης. Σε δηλώσεις του από το ξενοδοχείο όπου διαμένει, ο Κοκκαλάνης τόνισε τα παρακάτω: «Έφτασα πολύ καλά στην Κίνα, απλά χρειάζομαι λίγο προσαρμογή εξαιτίας του τζετ λαγκ. Εδώ έχουμε πέντε ώρες διαφορά με την Ελλάδα. Πάντως οι θερμοκρασίες είναι ίδιες με τη χώρα μας και προς το παρόν δε φυσάει, αλλά από μεθαύριο (σ.σ. 13.10) θα βγάλει λίγο αέρα, και για τους αγώνες η πρόγνωση φαίνεται καλή».

Αναφορικά με την πόλη του Τσινγκτάο, η οποία το 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου είχε φιλοξενήσει το αγώνισμα της ιστιοπλοΐας, ο Έλληνας πρωταθλητής δείχνει εντυπωσιασμένος, «Έρχομαι πρώτη φορά εδώ. Η πόλη μου άρεσε πολύ, με τους ουρανοξύστες της κλπ, ενώ είναι χτισμένη δίπλα ακριβώς στη θάλασσα. Επίσης σαν πρώτη εικόνα από την προπόνηση, μου έκανε εντύπωση το πολύ δυνατό ρεύμα που έχει η θάλασσα. Το ξενοδοχείο είναι καταπληκτικό, πεντάστερο, αλλά προς το παρόν από τους άλλους αντιπάλους μου, εδώ είναι μόνο οι Κινέζοι αθλητές».

Οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν την ερχόμενη Τρίτη (14.10), θα διαρκέσουν μέχρι τις 18.10, και αναμένεται να αποτελέσουν την τελευταία δυνατή προπόνηση των αθλητών ενόψει του τελικού του παγκόσμιου κυπέλλου, που θα διεξαχθεί στο Άμπου Ντάμπι από τις 26 έως τις 30 Νοεμβρίου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/