Connect with us

INSTASPORTS

Πυρ, γυνή και… Ρίο

Published

on

Η Άννα Κορακάκη έχει στόχους στη ζωή. Κυριολεκτικά, αφού σχεδόν καθημερινά πυροβολεί εκατοντάδες τέτοιους στο σκοπευτήριο του Ωρίωνα Θεσσαλονίκης , του σκοπευτικού ομίλου στον οποίο ανήκει. Εκτός από χάρτινους, όμως, η 18χρονη Δραμινή έχει βάλει στο στόχαστρο του αεροβόλου της και άλλους, πολύ πιο σημαντικούς στόχους.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas
φωτογραφίες-βίντεο Κώστας Αμοιρίδης
[email protected] follow me @amiridiskostas
[email protected]

Το 2014 ήταν μία καλή χρονιά για την Άννα Κορακάκη: πανευρωπαϊκό μετάλλιο νεανίδων και μάλιστα με νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην παγωμένη Μόσχα τον Μάρτιο, 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες νεότητας στο μακρινό Νανζίν στην Κίνα τον Αύγουστο, χάλκινο παγκόσμιο μετάλλιο στην παραμυθένια Γρανάδα της Ανδαλουσίας τον Σεπτέμβριο. Όχι κι άσχημα για ένα κορίτσι 18 ετών που ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη σκοποβολή μόλις στα 12 του. Πέρα ομως από τις εξαιρετικές αθλητικές της επιδόσεις, οι σπουδές της στον τομέα της ειδικής αγωγής του πανεπιστημίου Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης, φανερώνουν ταυτόχρονα και μία αληθινά ευαίσθητη ψυχή.

Αν δεν ήταν σκοπεύτρια, πάντως, η Άννα θα μπορούσε να κάνει άνετα καριέρα στον χώρο της φωτογραφίας ή του stand up comedy, αφού η σχέση της με τον φακό είναι τόσο αβιάστη και φυσική, όσο και ο εξαιρετικά γρήγορος ρυθμός της στο πιστόλι, που έχει αναγκάσει ακόμη και έμπειρες Ολυμπιονίκες του αγωνίσματος να την πλησιάσουν στη διάρκεια μεγάλων διοργανώσεων και να τη συγχαρούν για την ταχύτητα και την ευστοχία της.

Επόμενος μεγάλος στόχος της, δεν είναι άλλος από το να βρεθεί στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο του Ρίο ντε Τζανέιρο, σε δύο καλοκαίρια από σήμερα. Για κάποια που έχει πετύχει πεταλούδα εν ώρα πτήσης στα έξι μέτρα, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/