Connect with us

STORY

Με ψυχή για το θαύμα

Published

on

Η ώρα η μεγάλη για την Εθνική ομάδα χάντμπολ είναι τώρα. Ανανεωμένη, φιλόδοξη και κόντρα στα προγνωστικά μπαίνει αύριο στη μάχη των μπαράζ για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015, κόντρα στα Σκόπια.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη και τελευταία συμμετοχή της σε τελική φάση παγκοσμίου πρωταθλήματος (Τυνησία, 2005) το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει δύσκολο έργο να επιτελέσει κόντρα στους πολύ έμπειρους Σκοπιανούς. Η αρχή γίνεται το Σάββατο (7 Ιουνίου) στο Ολυμπιακό κέντρο Άνω Λιοσίων, στις 19.00 και η νίκη με οποιοδήποτε σκορ αποτελεί μονόδρομο για να υπάρχουν ελπίδες στη ρεβάνς.

Οι αντικειμενικές δυσκολίες
Η Εθνική μας ομάδα γίνεται όλο και πιο ανανεωμένη σε κάθε αγώνα που δίνει. Σε σχέση με τα ματς του Απριλίου κόντρα στη Βοσνία, στους αγώνες με την ΠΓΔΜ δεν βρίσκονται στην αποστολή οι Σανίκης, Τσιλιμπάρης και Τζιμούρτος, ενώ μακριά από την ομάδα παραμένουν αρκετοί Έλληνες που αγωνίζονται στο εξωτερικό (Ριγανάς, Χαλκίδης, Μπαλωμένος, Βασιλάκης κ.α.). Παρά τα νέα πρόσωπα και το χρόνο που χρειάζεται για να δέσει η ομάδα, η προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ξεκίνησε μόλις τη Δευτέρα 2 Ιουνίου, ενώ αντίθετα οι αντίπαλοι προετοιμάζονταν από τις 28 Μαΐου στην Οχρίδα.
Αναφορικά με τη δυναμικότητα των δύο ομάδων, οι Σκοπιανοί είναι πιο έμπειροι, «ψημένοι» σε μεγάλες διοργανώσεις, προέρχονται από δυνατά ματς σε επίπεδο συλλόγων, σε αντίθεση με τους Έλληνες παίκτες και μοιραία είναι το φαβορί. Η Εθνική, αυτό που μπορεί να αντιπαρατάξει είναι ένα απελευθερωμένο χωρίς άγχος παιχνίδι, με πολλή συγκέντρωση, ψυχή και… ό,τι ήθελε προκύψει.
Το ατού των Σκοπιανών είναι ο αριστερόχειρας περιφερειακός της Μπαρτσελόνα Κίριλ Λαζάροφ ένας πραγματικός υπερ-σκόρερ, ενώ ο κορμός της ομάδας αποτελείται στη συντριπτική πλειοψηφία από παίκτες της Μέταλουργκ και της Βαρντάρ, που φέτος έκαναν σπουδαίες πορείες στο Champions League. Οι Σκοπιανοί αναμένεται αμυντικά να παίξουν τη γνωστή τους 6-0, ενώ επιθετικά αποτελεί ερωτηματικό αν και πάλι το μεγαλύτερο μέρος των επιθέσεων καταλήξει στα χέρια του Λαζάροφ, όπως συνέβη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Δανίας τον Ιανουάριο. Η Εθνική μας θα παραταχθεί με 6-0 άμυνα, με παίκτη που θα βγαίνει πάνω στον Λαζάροφ, όταν ο τελευταίος παίρνει τη μπάλα.

Το παρασκήνιο της αναμέτρησης
Η ΟΧΕ επέλεξε ως έδρα του αγώνα το κλειστό των Άνω Λιοσίων για δύο λόγους. Αφενός προέκυψε χορηγία της Περιφέρειας Αττικής (προ εκλογών) που αναλάμβανε τα έξοδα του αγώνα και αφετέρου σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΧΕ Παντελή Χατζηιωάννου, η διεξαγωγή του αγώνα στην Αθήνα θα αποθάρρυνε την ομοσπονδία της ΠΓΔΜ να διεκδικήσει το ποσοστό εισιτηρίων που της αναλογούσε ως φιλοξενούμενη.
Αξιοσημείωτο είναι ότι την αποστολή της ΠΓΔΜ συνοδεύουν είκοσι δημοσιογράφοι, δείγμα της σημασίας που δίνουν στις αναμετρήσεις οι αντίπαλοι. Πάντως, από την ελληνική ομοσπονδία δεν θα υπάρχουν συνεντεύξεις Τύπου πριν και μετά τον αγώνα, προκειμένου να μην υπάρξει και πεδίο για πολιτική προπαγάνδα.

Η ρεβάνς
Ότι και αν γίνει στο ματς του Σαββάτου, η πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 θα σφραγιστεί την Κυριακή, 15 Ιουνίου, στο «Μπόρις Τραϊκόφσκι των Σκοπίων, χωρητικότητας 7.000 θεατών. Και οι δύο αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τον OTE TV.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/