Connect with us

STORY

Μπολτ μέχρι το 2017

Published

on

Άλλαξε γνώμη όπως φαίνεται, ο Γιουσέιν Μπολτ και τελικά δε θα αποσυρθεί αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, αλλά ένα χρόνο αργότερα μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του 2017 που θα γίνει στο Λονδίνο.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες, από τη στιγμή που ο σούπερ σταρ του παγκόσμιου αθλητισμού, έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να σταματήσει να αγωνίζεται στο αποκορύφωμα της καριέρας του. Κερδίζοντας δηλαδή τρία χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016. Τότε ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ θα βρίσκεται στην ηλικία των 30 ετών, που από πολλούς θεωρείται η καλύτερη για έναν αθλητή.
Ευτυχώς για τον στίβο, ο Μπολτ άλλαξε γνώμη και έδωσε παράταση ενός έτους στην απόσυρση του. “Ήμουν αποφασισμένος να σταματήσω το 2016, όμως οι θαυμαστές, μου έστελναν συνέχεια μηνύματα να συνεχίσω για ακόμα ένα χρόνο. Ακολούθησαν οι χορηγοί μου, ο οποίοι και αυτοί θέλουν να παρατείνω την καριέρα μου. Ο προπονητής μου, λέει πως μπορώ να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο και το 2017. Το σκέφτομαι και μάλλον θα το κάνω” δήλωσε ο Τζαμαϊκανός σταρ.

Μάλιστα ο Μπολτ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να καταρρίψει εκ νέου τα παγκόσμια ρεκόρ τόσο στα 100μ. (9.58) όσο και στα 200μ. (19.19). “Είναι μέσα στις δυνατότητες μου και θα τα κατάφερνα και φέτος, αλλά δυστυχώς ξεκίνησα αργά την προετοιμασία και τραυματίστηκα. Να μην ξεχνάμε πως όσο μεγαλώνεις, τόσο πιο δύσκολα επανέρχεσαι από τραυματισμούς”.

Όπως και να έχει, η απόφαση του Τζαμαϊκανού να συνεχίσει μέχρι το 2017, είναι σημαντική για τον αθλητισμό, καθώς είναι ένας από τους λίγους σταρ που έχει ο στίβος με τόσο μεγάλη δημοφιλία στους φιλάθλους και των άλλων αθλημάτων. Να μην ξεχνάμε πως ο Μπολτ αποτελεί το Νο1 σταρ των Ολυμπιακών Αγώνων από το 2008 και μετά, ενώ για την IAAF (παγκόσμια ομοσπονδία στίβου) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα “περιουσιακά στοιχεία”. Δεν αποκλείεται πάντως, σημαντικό ρόλο στην απόφαση του να αγωνιστεί και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017 που θα γίνει στο Λονδίνο, να έπαιξε και η (σχεδόν σίγουρη) παρουσία του Σεμπάστιαν Κόε στην προεδρεία της IAAF.

Ίσως μέχρι τότε να έχει εισπράξει και τα χρήματα που του οφείλει η ελληνική γενική γραμματεία αθλητισμού από το 2009, για τη συμμετοχή του στον τελικό των γκραν πρι που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/