Connect with us

STORY

Νοκ άουτ… την Ιταλία

Published

on

Η πρόκριση της Εθνικής εφήβων στην 8άδα του Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας αποτελούσε αυτοσκοπό για τον Ηλία Παπαθεοδώρου και τους πιτσιρικάδες. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα είχαν αδικήσει κατάφωρα τον εαυτό τους και το ταλέντο τους.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Επειδή, όμως, η συγκεκριμένη ξεχειλίζει από ποιότητα και γεννάει προσδοκίες μεταλλίου, ο Δημήτρης Σταμάτης, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και τα άλλα παιδιά καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Ιταλίας στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Τα νοκ άουτ ματς, άλλωστε, κάνουν τους… άνδρες. Όχι σαν το πηλοφόρι, αλλά όπως και να το κάνουμε, σε τέτοια ματς ξεχωρίζουν οι προσωπικότητες. Εκείνοι οι παίκτες που θα ξεφύγουν από τον σωρό και θα γίνουν μεγάλοι. Και αυτή η ομάδα έχει πολλές προσωπικότητες. Το έχουν δείξει με την πορεία τους σε συλλογικό επίπεδο και τώρα βρίσκονται μπροστά στην πρόκληση να το επιβεβαιώσουν και με τη φανέλα της Εθνικής.

Αγωνιστικά η Εθνική δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τους Ιταλούς. Ναι, ο Αντρέα Καμπομπιάνκο διαθέτει ίσως τον πιο καυτό σκόρερ του ευρωμπάσκετ. Ο Φεντερίκο Μουσίνι οργιάζει και με τους 33 πόντους κόντρα στη Γαλλία (65-68 υπέρ των Ιταλών) τρόμαξε κάθε αντίπαλο. Γενικά, ο γκαρντ της Ρέτζιο Εμίλιο είναι το Α και το Ω της «σκουάντρα Ατζούρα». Με 23,8 πόντους, 3,5 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ δείχνει ικανός να σμπαραλιάσει κάθε αντίπαλη άμυνα. Μόνο στην αυλαία της πρώτης φάσης, κόντρα στην Πολωνία (78-68) άφησε τον Λούκα Σεβερίνι να του πάρει την μπαγκέτα και με 17 πόντους να τραβήξει στο σκορ την Ιταλία.

Στην πρώτη φάση οι «ατζούρι» στηρίχθηκαν κυρίως στην επίθεσή τουις. Σκόραραν πάνω από 76 πόντους σε κάθε ματς. Στη δεύτερη φάση έπεσαν οι μέσοι όροι τους στο σκοράρισμα, αλλά βελτίωσαν την άμυνά τους. Κάθε ανάλυση, όμως, μπορεί να πάει περίπατο εάν οι παίκτες της ελληνικής ομάδας ξεδιπλώσουν στο παρκέ το ατόφιο ταλέντο τους. Και, βέβαια, εάν καταφέρει ο Παπαθεοδώρου να βρει απαντήσεις στους γρίφους που θα του βάλει ο Ιταλός κόουτς. Όχι, δεν είμαστε εθνικιστές. Ούτε υπεραισιόδοξοι. Απλά ξέρουμε τις δυνατότητες αυτής της ομάδας, η οποία ορίζει μόνη της το ταβάνι της. Κι αυτό δεν βρίσκεται στους οκτώ του Ευρωμπάσκετ, αλλά ψηλότερα. Στο βάθρο!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/