Connect with us

STORY

Ξεκίνημα με νίκη

Published

on

Μουδιασμένο το ξεκίνημα της Εθνικής ομάδας των γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση, επικράτησαν δύσκολα επί της Βρετανίας 9-7, η οποία μπήκε πολύ δυνατά στην πισίνα για να διεκδικήσει τη νίκη.

Το μεγάλο όπλο της Εθνικής, η εξαιρετική άμυνα, δε λειτούργησε στην πρεμιέρα. Οι Βρετανίδες (οι οποίες μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι) με τον Έλληνα προπονητή, Κώστα Βαμβακάρη εμφανίστηκαν… διαβασμένες και έβαλαν δύσκολα στις Ελληνίδες. Η Μαργαρίτα Πλευρίτου άνοιξε το σκορ στο πρώτο οκτάλεπτο κάνοντας το 1-0 και από το σημείο εκείνο και μετά, οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ καθ’ όλη της διάρκεια της αναμέτρησης. Μάλιστα στο τρίτο οκτάλεπτο οι Βρετανίδες κατάφεραν να περάσουν και μπροστά στο σκορ (6-5), την ίδια στιγμή που οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση είχαν ήδη τέσσερα δοκάρια. Τελικά το τρίτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 6-6.
Στο τέταρτο οκτάλεπτο, όλα άλλαξαν. Σε 1,5 λεπτό η Εθνική σημείωσε τρία γκολ με τις Ασημάκη, Μανωλιουδάκη και Τσουκαλά, ενώ παράλληλα ήταν απροσπέλαστη στην άμυνα. Στη συνέχεια διατήρησε το προβάδισμα παρά την προσπάθεια των σκληροτράχηλων Βρετανίδων και τελικά πήρε τη νίκη με σκορ 9-7.
Αύριο στις 18:30 η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει την οικοδέσπινα Ουγγαρία στη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου. Με νίκη, εξασφαλίζει την πρόκριση.
Τα οκτάλεπτα 2-1, 2-3, 2-2, 3-1
Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης) Χ. Διαμαντοπούλου, Μ. Πλευρίτου 2, Ασημάκη 2, Ρουμπέση, Μανωλιουδάκη 1, Σ. Χαραλαμπίδου, Αβραμίδου, Τσουκαλά 3, Ε. Πλευρίτου, Μπενέκου, Ι. Χαραλαμπίδου, Β. Διαμαντοπούλου 1, Κούβδου.
Βρετανία (Κώστας Βαμβακάρης) Μόρις, Τεμπλ-Κρερκ, Γουίλκοξ 2, Γκίμπσον-Μπερν 3, Χόι, Νίξον, Μάσγκροβ 1, Γουίνστανλεϊ-Σμιθ 1, Κλέιτον, Χέσκεθ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/