Connect with us

INTERVIEW

Οι αγωνίες του Βαλέριου

Published

on

O εθνικός προπονητής της άρσης βαρών, Βαλέριος Λεωνίδης, μιλάει στο sportsfeed.gr για το τότε, για το τώρα και για έναν ξεχωριστό αντίπαλο και φίλο του.

συνέντευξη-βίντεο Ηλίας Τάταλας
[email protected]

Τη δεκαετία του ’90 ο Βαλέριος Λεωνίδης ήταν μεταξύ των κορυφαίων αθλητών του πλανήτη στην άρση βαρών.
Οι μονομαχίες του με τον Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου άφησαν ιστορία, ειδικά εκείνη στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα, όπου οι δύο αθλητές έδωσαν μία απίστευτη παράσταση καταρρίπτοντας παγκόσμια ρεκόρ, με νικητή τον Τούρκο και δεύτερο τον Έλληνα.
Ο Λεωνίδης, στη σπουδαία του καριέρα στις κατηγορίες των 64 και των 69 κιλών, κέρδισε ένα ασημένιο μετάλλιο, μία πέμπτη και μία έκτη θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, 13 μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και 15 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα.
Τα τελευταία χρόνια προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στην άρση βαρών, ως προπονητής της Εθνικής ομάδας και φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα φέρνει και πάλι μεγάλες επιτυχίες, αν του δοθούν οι απαραίτητες συνθήκες.
Συναντήσαμε τον Βαλέριο Λεωνίδη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών στη Φλώρινα. Μιλήσαμε για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο άθλημα των δυνατών, για τις αναμνήσεις, για τη νοοτροπία που τον διέκρινε, για την πολιτική και τον αθλητισμό, για την αγάπη του κόσμου που την εισπράττει ακόμη και σήμερα, αλλά και για τα σοβαρά προβλήματα που πέρασε ο Σουλεϊμάνογλου με την υγεία του, λόγω του αλκοολισμού.

[youtube id=”S4_HDF5wceM” width=”620″ height=”360″]

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/