Connect with us

OLYMPICS

Οι δεύτεροι έσονται πρώτοι

Published

on

Ακόμα και τα γραφεία στοιχημάτων αποτυπώνουν τη δυναμική της Μαδρίτης, η οποία πλησιάζει επικίνδυνα και τείνει να αφαιρέσει από το Τόκιο την ετικέτα του φαβορί, δύο ημέρες πριν επιλεγεί η πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

του Στέλιο Καραογλανίδη
[email protected]
follow me @karaoglanidis

Η ιαπωνική πρωτεύουσα εξακολουθεί να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, σύμφωνα με τις αποδόσεις των γραφείων στοιχημάτων, αλλά οι ισορροπίες είναι πλέον λεπτές: Στο πρακτορείο «William Hill», η επικράτηση του Τόκιο δίνει απόδοση 2,10, έναντι 2,37 της Μαδρίτης, η οποία πιέζει έντονα το τελευταίο διάστημα.
Την τριάδα συμπληρώνει η Κωνσταντινούπολη με απόδοση 4,33, που έχει μάλιστα αυξητικές τάσεις, αφού κανείς πια δεν πιστεύει βάσιμα στους Τούρκους, εξαιτίας των ατυχών γεγονότων των τελευταίων μηνών: Μετά τα αιματηρά γεγονότα στην πλατεία Ταξίμ, το σκάνδαλο ντόπινγκ σύσσωμης της τουρκικής ομάδας στίβου, καθώς και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό των Φενέρμπαχτσε και Μπεσίκτας για στημένα παιχνίδια, ήρθε τώρα και η απειλή πολεμικής σύρραξης στη γειτονική Συρία για να τους αποτελειώσει…

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι Ίβηρες ήταν… τρίτοι και καταϊδρωμένοι στις αρχές του καλοκαιριού με απόδοση 9,00, ωστόσο στις αρχές αυτής της εβδομάδας «κατέβηκαν» στο 3,00 και συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος στις στοιχηματικές προτιμήσεις. Αντίθετα, το Τόκιο «παιζόταν» όλο το καλοκαίρι με αποδόσεις μεταξύ 1,40 και 1,60, αλλά τώρα έχει πάψει να θεωρείται ακλόνητο φαβορί από τους «μπουκ».

Ακόμα και η δεύτερη θέση στα προγνωστικά, όμως, έχει τη δική της παράδοση και θετική αύρα. Κι αυτό, επειδή στις δύο προηγούμενες αντίστοιχες αποφάσεις της Δ.Ο.Ε., το αουτσάιντερ ήταν εκείνο που πήρε τελικά το χρίσμα, ανατρέποντας τα προγνωστικά. Στην ψηφοφορία για τους Ολυμπιακούς του 2012, το Παρίσι προέβαλλε ως φαβορί αλλά το Λονδίνο υπερίσχυσε στις κάλπες, ενώ για τους Ολυμπιακούς του 2016 τα πρακτορεία στοιχημάτων «έδειχναν» Σικάγο, ωστόσο το Ρίο ντε Τζανέιρο πανηγύρισε στο τέλος.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/