Connect with us

OLYMPICS

Οι πιο γκέι Ολυμπιακοί

Published

on

Παγκόσμιο ξεσηκωμό στην γκέι αλλά και την αθλητική κοινότητα έχουν προκαλέσει οι Ρώσοι. Ο λόγος; Ο νόμος κατά των ομοφυλόφιλων, ενόψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 στο Σότσι.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Πριν από λίγες μέρες, ο Βλάντιμιρ Πούτιν υπέγραψε ένα νόμο, σύμφωνα με τον οποίο, 14 μέρες πριν από την έναρξη των Αγώνων (7 Φεβρουαρίου η έναρξη) απαγορεύεται οποιαδήποτε ομοφυλοφιλική συμπεριφορά σε δημόσιο χώρο. Είναι παράνομο να δηλώσει κάποιος ομοφυλόφιλος. Είναι παράνομο να φιλήσει κάποιος (ή κάποια) το σύντροφό του (της) δημόσια, ακόμα και αν πρόκειται για αθλητή που μόλις έχει κερδίσει κάποιο μετάλλιο. Απαγορεύεται ακόμα και να δηλώσουν δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλοι εκτός και αν αναφερθούν στον γκέι σεξουαλικό προσανατολισμό με αρνητικό τρόπο. Σύμφωνα με το νόμο του Πούτιν, οποιοσδήποτε τον παρέβη θα απελαθεί. “Με το νόμο αυτό, δεν τιμωρούμε την ομοφυλοφιλία, αλλά την προπαγάνδα υπέρ της” δήλωσε ο υπουργός αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο, οξύνωντας περισσότερο τα πνεύματα.
Ο ξεσηκωμός πλέον είναι παγκόσμιος και ακόμα και τα μεγάλα ειδησιογραφικά πρακτορεία συντάσσονται με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Το ESPN φιλοξένησε συνέντευξη του Νεοζηλανδού πρωταθλητή στο πατινάζ ταχύτητας Μπλέικ Σκέλερουπ (φωτο), δηλωμένου ομοφυλόφιλου ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα, λέγοντας πως είναι εναντίον του μποϊκοτάζ, θα φροντίσει όμως να δηλώσει υπέρ της σεξουαλικότητας στο Σότσι.
Στο CNN με ένα άρθρο της η Φρίντα Γκίτις καλεί τους αθλητές και τους φιλάθλους που θα παραβρεθούν στο Σότσι να μετατρέψουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στους πιο γκέι αγώνες που έγιναν ποτέ, παρελαύνοντας με σημαίες του ουράνιου τόξου και κρατώντας τα χέρια των συντρόφων τους.
Η Toronto Star κάλεσε τον πρωθυπουργό του Καναδά να λάβει μέτρα ώστε οι γκέι αθλητές της χώρας να μην υποστούν την παραμικρή ενόχληση από τους διοργανωτές Ρώσους.
Πολλοί πάντως είναι αυτοί που υποστηρίζουν, πως ο αντι-ομοφυλοφιλικός νόμος του Πούτιν δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παραπέτασμα που καλύπτει τη μεγάλη διαφθορά που υπάρχει στην οργανωτική επιτροπή των Αγώνων.
Από την πλευρά της η ΔΟΕ, τηρεί διπλωματική στάση, δηλώνοντας δια του εκπροσώπου της Μαρκ Άνταμς, πως ο αντι-ομοφυλοφιλικός νόμος του Πούτιν δεν πρόκειται να επηρεάσει τους αθλητές, ούτε τους επισκέπτες στο Σότσι.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/