Connect with us

STORY

Οι φιλέλληνες Γκρίζλις

Published

on

Το Μέμφις ήταν η πρώτη ομάδα που έδωσε συμβόλαιο σε Έλληνα παίκτη, όταν το 2001 υπέγραψε για τους Γκρίζλις ο Αντώνης Φώτσης ως επιλογή στο Νο48 του ντραφτ του ΝΒΑ. Φέτος οι φιλέλληνες Γκρίζλις κατάφερα να χωρέσουν στο ρόστερ τους δύο Έλληνες, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΒΑ!

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Με την οριστική συμφωνία για διετές συμβόλαιο με τον Νικ Καλάθης, οι Γκρίζλις έχουν πλέον δύο διεθνείς Έλληνες παίκτες στο ρόστερ τους. Είχαν αποκτήσει την 1η Ιουλίου μέσα από ανταλλαγή και τον Κώστα Κουφό! Το Μέμφις θα είναι η ομάδα των δύο Ελληνοαμερικανών που τα περασμένα χρόνια ως “ταλέντα” έκαναν την εμφάνισή τους στο μπασκετικό στερέωμα, πήραν το ελληνικό διαβατήριο γιατί είχαν 100% δικαίωμα να το κάνουν, αγωνίστηκαν με την Εθνική ομάδα, κέρδισαν ένα μετάλλιο, το χάλκινο, στο Ευρωμπάσκετ 2009 και τώρα θα ξαναβρεθούν στα ίδια αποδυτήρια!
Οι Γκρίζλις από το… πουθενά γράφουν ιστορία για το ελληνικό μπάσκετ, γιατί είναι η πρώτη ομάδα που δίνει εγγυημένο συμβόλαιο σε δύο Έλληνες παίκτες!
Ο Κουφός αποκτήθηκε από τους Νάγκετς με ανταλλαγή. Δόθηκαν στην ομάδα του Ντένβερ ο Ντάρελ Άρθρου και ο Τζέφρι Λοβέρν. Ο Έλληνας σέντερ έκανε την καλύτερή του χρονιά στο ΝΒΑ πέρσι με τους Νάγκετς έχοντας 8 πόντους, 6,9 ριμπάουντ με 58,1% ποσοστό ευστοχίας σε 81 αγώνες, ξεκινώντας σε όλους βασικός! Το συμβόλαιό του αναφέρει ότι την προσεχή περίοδο θα εισπράξει τρία εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι Γκρίζλις έχουν οψιόν να τον κρατήσουν και την περίοδο 2014-15 για το ίδιο ποσό.
Ο Καλάθης αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να… ρισκάρει. Άφησε τα 1,45 εκατ. δολάρια της Λοκομοτίβ Κουμπάν στο μακρινό Κρασνοντάρ και προτίμησε να υπογράψει με τους Γκρίζλις συμβόλαιο δύο ετών με αποδοχές κάτι λιγότερο από δύο εκατ. δολάρια συνολικά. Παρότι φαινομενικά χάνει αρκετά χρήματα είναι μια “win-win” κατάσταση για τον διεθνή πλέι μέικερ. Δοκιμάζει την τύχη του στο ΝΒΑ σε μια ποιοτική ομάδα και έχει την ευκαιρία να παίξει καλά και να κερδίσει ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο τα επόμενα χρόνια ή να επιστρέψει στην Ευρώπη, έχοντας στο βιογραφικό του και (τουλάχιστον) μία χρόνια στο ΝΒΑ. Άλλωστε στην Ευρώπη ένας… ελεύθερος Καλάθης είναι κάτι παραπάνω από περιζήτητος. Ρωτήστε τον Μεσίνα στην ΤΣΣΚΑ, τον Ομπράντοβιτς στην Φενέρ και όχι μόνο…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/