Connect with us

STORY

Ο Άρης τρώει τα παιδιά του

Published

on

Η επικείμενη αποχώρηση του Δημήτρη Γράβαλου από τον Άρη είναι το τελευταίο πλήγμα που δέχεται ο Ερασιτέχνης. Τα οικονομικά προβλήματα και η αδιαφορία των παραγόντων συντελούν στη συρρίκνωση του συλλόγου.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Άρης σε όλα τα επίπεδα πλήττουν φυσικά τον Ερασιτέχνη και τα τμήματά του. Το οικονομικό είναι το νούμερο ένα πρόβλημα αλλά όχι το μοναδικό. Όταν κορυφαίοι αθλητές του συλλόγου αποχωρούν απηυδισμένοι από τη συμπεριφορά κάποιων παραγόντων, πάει να πει ότι το πράγμα χωλαίνει κι αλλού. ο Δημήτρης Γράβαλος (φωτογραφία), πρωταθλητής του στίβου, είναι ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των αποχωρήσεων, ηχηρών ή μη από τους «κίτρινους». Ο αθλητής του Άρη είχε εκφράσει δημοσίως τα παράπονα που είχε από τον πρώην πρόεδρο του ΑΣ, Θωμά Γιώτα. Η αλλαγή της διοίκησης φάνηκε να αλλάζει τα δεδομένα στις σχέσεις τους, με τον Γράβαλο να αναλαμβάνει και την εκγύμναση των ακαδημιών ποδοσφαίρου της ομάδας. Το πρόβλημα όμως φαίνεται ότι δεν λύθηκε ποτέ και ο Έλληνας πρωταθλητής που δεν έχει εισπράξει χρήματα παρά μόνο κοροϊδία, όπως ο ίδιος δηλώνει, περιμένει τα διαδικαστικά για να αποχωρήσει από την αγαπημένη του ομάδα.

Ένα χρόνο πριν έσκασε σαν βόμβα η αποχώρηση του Άρη Γρηγοριάδη από το κολυμβητικό τμήμα του συλλόγου. Οι λόγοι ήταν ακριβώς οι ίδιοι. Αρκετά οφειλόμενα από το σύλλογο, διάθεση από τον αθλητή να κάνει σκόντο αλλά και πάλι αδιαφορία. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης, το όνομα του οποίου δόθηκε στο κολυμβητήριο του «Κλεάνθης Βικελίδης» ανήκει από πέρσι στα αστέρια. Το δρόμο των αποχωρήσεων από το κολυμβητικό τμήμα του Άρη βάδισε λίγο πριν τον Γρηγοριάδη η Μαρία Μιχαλάκα με μία μεταγραφή που συζητήθηκε περισσότερο, αφού ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του αιωνίου αντιπάλου ΠΑΟΚ.

Σε ομαδικό επίπεδο η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλύτερη. Το ιστορικό τμήμα πόλο, που έχει κατακτήσει τέσσερα πανελλήνια πρωταθλήματα είναι στον «αέρα» και παραμένει άγνωστο αν θα συνεχίσει στη Β’ Εθνική ή αν η διοίκηση θα το υποβιβάσει στη Γ’. Κάτι αντίστοιχο συνέβη στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ, η οποία ενώ παρέμεινε αγωνιστικά στην Α1, υποβιβάστηκε από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη στην Α2 για να αποφευχθούν τα έξοδα μετακινήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα χρήματα που θα χρειάζονταν στην Α1 για ένα ταξίδι στην Κω και το παιχνίδι με τον Ιπποκράτη, είναι αυτά με τα οποία θα βγει όλη η φετινή σεζόν στην Α2. Αυτός ο υποβιβασμός βέβαια είχε συνέπειες, αφού οι καλύτερες αθλήτριες της ομάδας αναχώρησαν για άλλες «πολιτείες». Τη σεζόν 2013-14 ο ΑΣ Άρης ανακοίνωσε επίσης την αναστολή των τμημάτων χάντμπολ ανδρών και γυναικών. Φέτος οι «κίτρινοι» θα κατεβάσουν ομάδες ξεκινώντας από το μηδέν και τη Β’ Εθνική.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/