Connect with us

STORY

Ο καλύτερος στον κόσμο

Published

on

Οι αριθμοί λένε καμιά φορά και την αλήθεια. Ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στον πλανήτη. Είναι η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στον πλανήτη. Το 19-0 που μετρούν οι ερυθρόλευκοι είναι ασύλληπτο ρεκόρ και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αυξηθεί.

του Γιώργου Συρίδη
[email protected] follow me @George_Siridis

Το μεγαλύτερο crash test θα είναι ο ημιτελικός κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στις 21 Δεκεμβρίου. Η Ρεάλ ακολουθεί κατά πόδας με 18-0 και οι υπόλοιπες ομάδες στη… γη με κάποια απόσταση.
Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει φτάσει σε αυτό το 19-0 σερί χωρίς να παίξει ακόμα το καλύτερο μπάσκετ που μπορεί! Δεν είναι ούτε υπερβολή, ούτε υπερφίαλη εκτίμηση. Είναι μια πραγματικότητα. Στο Μόναχο, εκεί όπου πέτυχε την 19η φετινή νίκη του σε ισάριθμους αγώνες, απουσίαζαν οι δύο σέντερ (Σίμονς, Μπέγκιτς) και ο βασικός φόργουορντ (Πρίντεζης). Κι όμως ο Ολυμπιακός σκόραρε 105 πόντους.
Το σερί ξεκίνησε σε άλλη ήπειρο. Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν δύο φορές την βραζιλιάνικη Πινέιρος στο Σάο Πάολο και κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους του Διηπειρωτικό. Έκτοτε μετρούν μια νίκη στο κύπελλο Ελλάδας, οχτώ νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα και οχτώ νίκες στην Ευρωλίγκα.

Από κοντά η Ρεάλ
Εξίσου… αμαξοστοιχία θυμίζει και η Ρεάλ! Η ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο Γιάννης Μπουρούσης. Η “βασίλισσα”, ίδια ομάδα με πέρσι με εξαίρεση την προσθήκη του Έλληνα σέντερ, μετράει οχτώ νίκες στην ισπανική λίγκα, οχτώ νίκες στην Ευρωλίγκα και δύο νίκες στο ισπανικό Σούπερ Καπ.
Στην Ευρώπη δεν υπάρχει άλλη ομάδα αήττητη. Υπάρχει όμως στην Ασία. Η Γκουανγκντόνγκ παραμένει… ανίκητη ομάδα με ρεκόρ 10-0 στο πρωτάθλημα της Κίνας. Ίσως παίζει ρόλο ότι εκεί αγωνίζεται ένας πρώην… ερυθρόλευκος, ο Τζος Πάουελ, αλλά έχει και συμπαίκτη τον καλύτερο εν ενεργεία Κινέζο, Γιάνλιαν Γι!
Στην Ασία υπάρχει το αμέσως καλύτερο ρεκόρ. Οι Ιππόκαμποι από την Αϊσίν (Aishin Sea Horses) έχουν στο πρωτάθλημα Ιαπωνίας ρεκόρ 20-1 και οδηγούν την κούρσα, ενώ στον άλλο όμιλο του πρωταθλήματος στην Άπω Ανατολή οι Κεραυνοί της Τοσίμπα με έδρα την πόλη Καναγκάβα έχουν ρεκόρ 18-2.

Το τρένο του Τρικιέρι
Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, η Ούνιξ Καζάν των Ελλήνων (Ζήσης, Βουγιούκας, Καϊμακόγλου) και του Αντρέα Τρινκιέρι κάνει εξαιρετική χρονιά. Στο Γιούροκαπ έχει ρεκόρ 8-0 και στην VTB (λίγκα όπου συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης) μετράει μόλις μία ήττα και έξι νίκες, έχοντας συνολικά ρεκόρ 14-1. Η επίσης ρωσική Κίμκι είναι ομάδα που έχει ρεκόρ 13-1, παίζοντας στις ίδιες διοργανώσεις.
Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού η Αντουανέρος από το Πουέρτο Ρίκο έχει το καλύτερο ρεκόρ με 18 νίκες και 2 ήττες μέχρι σήμερα και παίζει στα πλέι οφ διεκδικώντας τον τίτλο. Αμέσως μετά έρχονται οι Ιντιάνα Πέισερς. Η έκπληξη του φετινού ΝΒΑ, έχουν ρεκόρ 17-2, παίζουν το πιο ολοκληρωτικό μπάσκετ από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και οδεύουν για να κατακτήσουν την κορυφή.
Αξιοπρόσεκτη παρουσία έχουν και οι πρωτοπόροι στην μακρινή Ωκεανία. Στην Αυστραλία οι Αγριόγατες του Περθ έχουν ρεκόρ 10 νίκες και μόλις μία ήττα μέχρι τώρα, ενώ στην χώρα των Μαορί, τη Νέα Ζηλανδία οι “Άγιοι” του Γουέλινγκτον μετρούν 14 νίκες και μόλις 2 ήττες.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/