Connect with us

MONEY

Ο κερδοφόρος Άγιαξ

Published

on

Κέρδος 18,2 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε ο Άγιαξ για τη σεζόν 2012-13. Το συγκεκριμένο ποσό είναι μεγαλύτερο κατά 8,5 εκατομμύρια ευρώ από την περσινή σεζόν. Μεγάλο ρόλο για την επίτευξη αυτής της αύξησης του κέρδους για τους πρωταθλητές Ολλανδίας έπαιξε η πώληση παικτών, αλλά κυρίως το γεγονός ότι βλέπουν το ποδόσφαιρο ως… μπίζνες.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

“Είμαστε πολύ περήφανοι” δηλωσε ο οικονομικής διευθυντής του Αγιαξ, Γιέρεν Σλοπ και συμπλήρωσε: “Τα στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε ένας υγιής σύλλογος και αυτό είναι καλό σημάδι, όταν οι Κάτω Χώρες βρίσκονται σε οικονομική κρίση. Η αύξηση των εσόδων μας οφείλεται στην ευρωπαϊκή μας πορεία και στις πωλήσεις των παικτών Βερτόγκχεν, Ανίτα και βαν ντερ Βιλ. Αυτές των Έρικσεν και Άλντερβάιρελντ δεν υπολογίζονται για το φετινό οικονομικό έτος”.

Τα κέρδη, πιστώνονται στα αποθεματικά του συλλόγου του οποίου το κεφάλαιο ανέρχεται στο ποσό των 71.800.000 ευρώ και αποτελεί το 60,8% του συνόλου του ενεργητικού της εταιρείας. Να σημειωθεί πως λόγω της κρίσης, στην Ολλανδία υπάρχει ένας νόμος που αναφέρει ότι για εισοδήματα άνω των 150.000 ευρώ, θα προστίθεται ένα 16% στο φόρο με αποτέλεσμα ο Άγιαξ να κληθεί να πληρώσει για το 2012 στην εφορία, 3.000.000 ευρώ.

Όσον αφορά την κερδοφορία, ο πρόεδρος του Άγιαξ Μίκαελ Κίνσμπεργκεν, εξήγησε πως δεν πρόκειται να αλλάξει η πολιτική του συλλόγου ακόμα και αν το αποθεματικό ξεπεράσει σε ρευστότητα τα 100.000.000 ευρώ. “Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε ταλαντούχους παίκτες. Αυτό μας έχει οδηγήσει σε αγωνιστικές και… οικονομικές επιτυχίες”. Δεν έχει καθόλου άδικο…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/