Connect with us

OLYMPICS

Μπαρίσνικοφ υπέρ των γκέι

Published

on

Τέσσερις μήνες έχουν απομείνει για την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι και οι διοργανωτές δέχθηκαν σοβαρό πλήγμα, από τη δημόσια τοποθέτηση του Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, σχετικά με το νόμο για τους ομοφυλόφιλους που θα εφαρμοστεί στη ρωσική πόλη κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Μαζί με τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ο Μπαρίσνικοφ θεωρείται ένας από τους κορυφαίους κλασσικούς χορευτές όλων των εποχών. Ο “Μπετόβεν του χορού” όπως έχει χαρακτηριστεί ο Μπαρίσνικοφ, αν και το 1974 αυτομόλησε στον Καναδά εγκαταλειποντας την τότε ΕΣΣΔ, παραμένει είδωλο για πολλούς Ρώσους και η άποψη του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία.
Όπως συνέβη με και με άλλες μεγάλες προσωπικότητες, ο “Μίσα” εξέφρασε και αυτός την άποψη του, σχετικά με το ρωσικό νόμο που απαγορεύει βασικές ελευθερίες στους ομοφυλόφιλους αθλητές και επισκέπτες που θα βρεθούν στο Σότσι για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το Φεβρουάριο του 2014. “Η ζωή μου έχει στιγματιστεί και η προσωπικότητα μου έχει διαμορφωθεί από ομοφυλόφιλους μέντορες, συναδέλφους και φίλους. Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός να διώκονται οι πεποιθήσεις κάποιον ανθρώπων. Ίση μεταχείριση των ανθρώπων αποτελεί βασικό δικαίωμα και απογοητεύομαι που βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και πρέπει ακόμα να το συζητάμε” δήλωσε ο Μπαρίσνικοφ που εξήρε και το έργο της οργάνωσης για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων “No more fear foundation”. “Τους συγχαίρω για τη γρήγορη δραστηριοποίηση τους προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και να μη νιώθουν ότι διώκονται” τόνισε ο θρύλος του χορού.
Να σημειωθεί πως σε αντίθεση με τον Νουρέγιεφ ο οποίος είχε ανοιχτά δηλώσει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις προς το ίδιο φύλο, ο 64χρονος Μπαρίσνικοφ δίχως να είναι παντρεμένος (δηλώνει κατά του γάμου) έχει ένα παιδί από την ηθοποιό Τζέσικα Λανγκ και άλλα τρία από τη νυν σύντροφο του, διάσημη μπαλαρίνα Λίζα Ράινχαρτ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/