Connect with us

OLYMPICS

Βέτο από τους παίκτες

Published

on

Πολλές είναι οι αντιδράσεις για τη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου το 2022 στο Κατάρ. Σήμερα ήταν η σειρά της ένωσης των ποδοσφαιριστών (FIFPro) να εκφράσει τις δικές της ενστάσεις.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ο Γάλλος πρόεδρος της ένωσης, Φιλίπ Πιατ, ο οποίος είναι και ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ένωσης στις εκλογές της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ξεκάθαρα τη θέση των ποδοσφαιριστών. “Δεν πρόκειται να αγωνιστούν το καλοκαίρι του 2022 στο Κατάρ. Οι θερμοκρασίες εκείνη την εποχή είναι ανυπόφορες και φτάνουν μέχρι και τους 50 βαθμούς κελσίου. Και δεν είναι μόνο οι 22 ποδοσφαιριστές που θα αγωνίζονται, αλλά ακόμα και όλοι όσοι θα βρίσκονται στις κερκίδες των γηπέδων θα αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα” τόνισε ο Πιατ.

Να σημειωθεί πως η ΦΙΦΑ, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τις συζητήσεις για τη μεταφορά της διοργάνωσεις, από τους καλοκαιρινούς στους χειμερινούς μήνες. Όμως τίθεται θέμα και από τη ΔΟΕ, καθώς δε θέλει σε καμία περίπτωση παγκόσμιο κύπελλο και χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες να διεξαχθούν την ίδια εποχή. Για το λόγο αυτό, έχει διαμηνύσει στη ΦΙΦΑ πως σε περίπτωση που μεταφέρει το παγκόσμιο κύπελλο το διάστημα Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2022, τότε το ποδόσφαιρο θα αποβληθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον Μπλάτερ που σε καμία περίπτωση δε θέλει να πάει κόντρα στη ΔΟΕ, άλλωστε ούτε τη ΦΙΦΑ τη συμφέρει να συμπέσει με τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ όμως δεν μπορεί να πάει κόντρα και στους ποδοσφαιριστές που έχουν ξεκαθαρίσει την πρόθεση τους για την περίπτωση που δεν αλλάξει ημερομηνίες του τουρνουά. Το πιο πιθανό σενάριο πάντως, θέλει τον Μπλάτερ να μεταφέρει τη διοργάνωση για τη Νοέμβριο και αυτό θα πρέπει να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη της ΟΥΕΦΑ, καθώς υπάρχει και το Τσαμπιονς λιγκ στη μέση.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/