Connect with us

STORY

Ο Ντι Κάπριο… τρέχει

Published

on

Τον Αύγουστο του 2012, από την παγκόσμια ομοσπονδια αυτοκινήτου, ανακοινώθηκε το πρωτάθλημα formula E. Αγώνας μονοθέσιων που θα κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια. Από τότε, ελάχιστοι ήταν αυτοί που ασχολήθηκαν με το θέμα, μέχρι που χθες ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, ως συνιδιοκτήτης ομάδας.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ο Αμερικανός ηθοποιός, δεν είναι γνωστός μόνο για τους ρόλους σε ταινίες όπως ο “Τιτανικός”, ο “Υπέροχος Γκάτσμπι”, “Τζάνκο” και πολλές άλλες. Ο Ντι Κάπριο είναι και από τους πιο ευαισθητοποιημένους σε περιβαντολογικά θέματα. To 2007 ήταν ο εμπενευστής και παραγωγός του ντοκιμαντέρ “11η ώρα” με το οποίο προσπαθούσε να αφυπνίσει την οικολογική συνείδηση των ανθρώπων.
Εκτός όμως από το ιδιαίτερα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ και τις διάφορες εκδηλώσεις, ο Ντι Κάπριο αποφάσισε να εισέλθει και στον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα στη φόρμουλα των ηλεκτροκίνητων μονοθέσιων. Μαζί με τους Τζίλντο Παλάνκα Πάστορ, Μπερτ Χεντάγια και Φρανσέσκο Κόστα ίδρυσαν την Venturi Automobiles που εδρεύει στο Μονακό, για να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ηλεκτρικής φόρμουλα, το Σεπτέμβριο του 2014.
Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα δέκα ομάδων των δύο οδηγών, το οποίο θα διεξαχθεί στο κέντρο δέκα εκ των μεγαλύτερων πόλεων του κόσμου. Μεταξύ αυτών το Πεκίνο, το Λονδίνο και το Λος Άντζελες.

“Το μέλλον του πλανήτης μας, εξαρτάται από την πρόθεση αλλα και την ικανότητα μας να βάλουμε στην καθημερινόητα, οχήματα που θα κινούνται με καθαρά καύσιμα, φιλικά προς το περιβάλον. Η εταιρεία Βεντούρι είναι αφοσιωμένη σε αυτό το σκοπό και για το λόγο αυτό είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα συμμετάσχω σε αυτήν την προσπάθεια” δήλωσε ο Αμερικανός σταρ. Να σημειωθεί πως η Βεντούρι κατέχει και το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτροκινούμενο αυτοκίνητο, φτάνοντας τα 495χλμ!
Εκτός από την ομάδα του Ντι Κάπριο, στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν και οι αμερικάνικες ομάδες Αντρέτι και Ντράγκον Ρέισινγκ, οι ασιατικές Τσάινα Ρέισινγκ, Σούπερ Αγκούρι και Μαχίντρα Ρέισινγκ καθώς και οι ευρωπαϊκές Ντρέισον, Ι-Νταμς, Άουντι και Βέρτζιν.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/