Connect with us

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

«Πάμε για τις προκρίσεις»

Published

on

Ο Πύρρος Δήμας μίλησε στο Sportsfeed για την πρόκληση του παγκοσμίου πρωταθλήματος άρσης βαρών.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Ο τετράκις Ολυμπιονίκης και πρόεδρος της ομοσπονδίας βρίσκεται σήμερα στην Αριδαία και περιμένει να υποδεχθεί την Εθνική ομάδα άρσης βαρών. Εκεί οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της χώρας μας θα βάλουν τα δυνατά τους ώστε να εμφανιστούν πανέτοιμοι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στο Αλμάτι του Καζακστάν, από τις 4 έως τις 16 Νοεμβρίου.

«Για σαράντα ημέρες η Εθνική ομάδα θα βρίσκεται στην Αριδαία, προκειμένου να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζακστάν, μέσα από το οποίο θα ξεκινήσει η διαδικασία προκρίσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Σε αυτή τη διοργάνωση επιστρέφουμε στον ανταγωνισμό με τις υπόλοιπες χώρες, όσον αφορά τη βαθμολόγηση. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, μετά τη γνωστή περιπέτεια που είχαμε», τόνισε ο Πύρρος Δήμας στο Sportsfeed.

Ο πήχης θα μπει ψηλά για την Εθνική ομάδα, καθώς όπως σημειώνει ο ηγέτης της ελληνικής άρσης βαρών «στόχος είναι να μπούμε στις θέσεις που δίνουν 3-4 προκρίσεις στους άνδρες και 2-3 προκρίσεις στις γυναίκες, ώστε στο Ρίο να έχουμε μία δυνατή εκπροσώπηση».

Το σύστημα πρόκρισης
Σύμφωνα με το σύστημα πρόκρισης που έχει υιοθετήσει η Διεθνής Ομοσπονδία, τα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2014 (Καζακστάν) και του 2015 (Χιούστον) θα δώσουν στους άνδρες 108 θέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ακόμη 31 θέσεις θα προκύψουν από τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα και 8 θέσεις από μία σειρά διοργανώσεων όπως τα γκραν πρι της IWF. Για τις γυναίκες τα αντίστοιχα νούμερα προκρίσεων είναι 67 θέσεις από τα παγκόσμια πρωταθλήματα, 24 από τα ηπειρωτικά και 7 από τις υπόλοιπες διοργανώσεις…

Ουσιαστικά, ο αντικειμενικός στόχος της ελληνικής ομοσπονδίας είναι να καταταγεί όσο γίνεται ψηλότερα στα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2014 και του 2015, των οποίων οι βαθμολογίες θα προστεθούν για να προκύψουν οι τελικές προκρίσεις.

Στους άνδρες οι χώρες που θα καταταγούν από την πρώτη έως την έκτη θέση κερδίζουν έξι προκρίσεις, από την 7η έως τη 12η πέντε, από την 13η έως τη 18η τέσσερις και από την 19η έως την 24η τρεις. Στις γυναίκες τέσσερις προκρίσεις δίνουν οι θέσεις 1-9, τρεις προκρίσεις οι θέσεις 10-16 και δύο προκρίσεις οι θέσεις 17-21.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/