Connect with us

STORY

Πρότυπο η γενιά του 2008

Published

on

Ο παίκτης που τα κάνει όλα. Έτσι χαρακτήρισαν τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ των εφήβων. Ο πιτσιρικάς του Παναθηναϊκού εντυπωσιάζει και η FIBA φρόντισε να ανεβάσει μία συνέντευξη του, την οποία παραχώρησε στον Ντέιβιντ Χάιν.

Αγαπημένοι παίκτες του Χαραλαμπόπουλου, είναι ο Ντιρκ Νοβίτσκι και ο Μάνού Τζινόμπιλι, ωστόσο όμως όπως ξεκαθαρίζει ο νεαρός, δεν αποτελούν τα πρότυπα του. Αυτοί στους οποίους θέλει να μοιάσει είναι η γενιά που κατέκτησε το ευρωπαϊκό των εφήβων το 2008. Οι γεννηθέντες το 1990 και το 1991. Ο Κώστας Παπανικολάου, ο Κώστας Σλούκας, ο Βαγγέλης Μάτζαρης, ο Νίκος Παππάς και ο Βλαδιμηρος Γιάνκοβιτς. Παίκτες που κατέκτησαν εκτός από το ευρωπαϊκό των εφήβων το 2008 και το ευρωπαϊκό των κάτων των 20 το 2009, ενώ ήταν δεύτεροι στο παγκόσμιο εφήβων το 2009 και στο ευρωπαϊκό των κάτω των 20 το 2010. «Παρακολουθώντας αυτούς τους παίκτες και γνωρίζοντας τί έχουν πετύχει σαν έφηβοι, θέλεις να τους μιμηθείς. Θέλεις να κατακτήσεις μετάλλια και νίκες. Τώρα αγωνίζονται στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και αποτελούν παράδειγμα. Πρέπει να γίνουμε σαν και αυτούς».

Όσον αφορά στους δύο σταρ του ΝΒΑ, εξηγεί για ποιο λόγο είναι οι αγαπημένοι του παίκτες. «Μου αρέσει ο Νοβίτσκι γιατί αγωνίζεται χρησιμοποιώντας το μυαλό του και τον Τζινόμπιλι γιατί είναι 37 χρονών και παίζει σα να είναι 20».

Τα νούμερα του Χαραλαμπόπουλου στο ευρωπαϊκό της Τουρκίας είναι εξαιρετικά. Έχει 21,8 πόντους με 68,2% ποσοστό ευστοχίας, 10,8 ριμπάουντ, 4,3 ασίστ, 1,7 κλεψίματα και 1,3 κοψίματα ανά παιχνίδι. «Σε κάθε παιχνίδι αγωνίζομαι σα να είναι το τελευταίο μου. Δίνω το 100% κάθε φορά και θέλω να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερος» δήλωσε στον Χάιν ο Χαραλαμπόπουλος ο οποίος έκλεισε τα 17 του χρόνια τον περασμένο Ιανουάριο.

Στην ερώτηση, τί του αρέσει να κάνει περισσότερο μέσα στο γήπεδο, ήταν… ξεκάθαρος. «Πολλά πράγματα. Μου αρέσει η άμυνα, το ριμπάουντ, να σκοράρω να κάνω τα πάντα. Μου αρέσει να είμαι στο παρκέ και να παίζω» τόνισε ο 17χρονος φόργουορντ του Παναθηναϊκού που από ότι φαίνεται έχει και έναν θαυμαστή στην Εθνική. Τον προπονητή της ομάδας, Ηλία Παπαθεοδώρου. «Είναι εξαιρετικός παίκτης. Κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Μπορεί να παίξει σαν γκαρντ αλλά και σας πάουερ φόργουορντ και είναι και φοβερός πασέρ» δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ο αριστερόχειρας Χαραλαμπόπουλος, πρόσφατα υπέγραψε μακροχρόνιο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό στον οποίο τη χρονιά που πέρασε αγωνίστηκε σε εννέα παιχνίδια έχοντας 8,1 λεπτά συμμετοχής, 1,3 πόντους, 0,7 ριμπάουντ και 0,6 ασίστ. Επίσης αγωνίστηκε για ένα(!) λεπτά στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού για την Ευρωλίγκα κόντρα στην Λοκομοτίβ Κούμπαν, προλαβαίνοντας να κατεβάσει ένα ριμπάουντ. «Ευχαριστώ πολύ τον κύριο Πεδουλάκη που μου έδωσε τις ευκαιρίες, όμως τώρα θα πρέπει να αγωνιστώ περισσότερο για αν αποδείξω ότι ανήκω σε αυτήν την ομάδα» δήλωσε ο Χαραλαμπόπουλος ξεκαθαρίζοντας και τον στόχο του στην Τουρκία. «Ένα μετάλλιο. Θέλουμε να φτάσουμε στην κορυφή για αν αποτελέσουμε την έμπνευση για την μελλοντικές γενιές του ελληνικού μπάσκετ».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/