Connect with us

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Σημαιοφόρος… εν πλω

Published

on

Δεύτερη ημέρα η αυριανή (13.09) για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στην ισπανική πόλη του Σανταντέρ και τέσσερις Έλληνες αθλητές ρίχνονται στη μάχη της διάκρισης ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων. Ανάμεσά τους και ο πρωταθλητής της ιστιοσανίδας Βύρων Κοκκαλάνης, ο οποίος χθες συμμετείχε στην εντυπωσιακή τελετή έναρξης των αγώνων ως σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Δύο άντρες και δύο γυναίκες, οι Αντώνης Μπουγιούρης και Βασιλεία Καραχάλιου στην κατηγορία λέιζερ και λέιζερ ράντιαλ αντίστοιχα, και ο Βύρων Κοκκαλάνης με την Αγγελική Σκαρλάτου στα RS:X της ιστιοσανίδας απαρτίζουν το καρέ των ελληνικών παρουσιών του προγράμματος. Οι δύο πρώτοι θα αγωνιστούν στην 3η και την 4η ιστιοδρομία της κατηγορίας, μετά το σημερινό ντεμπούτο τους, ενώ οι δύο πρωταθλητές του windsurfing θα κάνουν πρεμιέρα με τις τρεις πρώτες κούρσες του αγωνίσματός τους.

Η Αγγελική Σκαρλάτου δηλώνει πανέτοιμη για το ξεκίνημά της, τονίζοντας σχετικά «Οι προπονήσεις πήγαν καλά, με πολύ ανεβασμένο το επίπεδο αλλά και τον ανταγωνισμό. Το μόνο θέμα είναι ότι χθες είχε λίγο αέρα και έντονο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα να χρειαστώ μία ώρα ταξίδι μέχρι να φτάσω στο σημείο προπόνησης, μιας και δεν είχα προπονητή και φουσκωτό να με τραβήξει όπως τις άλλες αθλήτριες. Κατά τα άλλα όλα είναι καλά, απλά θα πρέπει να μάθω το ρεύμα», για να συμπληρώσει λίγο μετά «Η πόλη του Σανταντέρ είναι πάντως απίστευτα ωραία!».

Το πρόγραμμα της 2ης ημέρας (13.09)
12:00-14:10 Βύρων Κοκκαλάνης (RS:X ανδρών, κούρσες 1-3)
14:00-15:20 Αντώνης Μπουγιούρης (λέιζερ ανδρών, κούρσες 3-4)
14:00-15:10 Βασιλεία Καραχάλιου (λέιζερ ράντιαλ γυναικών, κούρσες 3-4)
14:00-16:10 Αγγελική Σκαρλάτου (RS:X γυναικών, κούρσες 1-3)

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/