Connect with us

STORY

Σούπερ σταρ 20 ετών!

Published

on

Οι Πέλικανς μπορεί να έχουν το… χειρότερο όνομα σαν ομάδα του ΝΒΑ, αλλά μην αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο στο τέλος της χρονιάς να έχουν τον MVP του φετινού πρωταθλήματος. Μη ψάχνεστε. Άντονι Ντέιβις λέγεται!

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @George_Siridis

Η ομάδα της Νέας Ορλεάνης κάνει μέτριο ξεκίνημα με ρεκόρ τρεις νίκες και πέντε ήττες, όμως το περσινό Νο1 του ντραφτ από το Κεντάκι πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, σε σημείο που το ESPN να τον χρίσει από τώρα υποψήφιο για τον τίτλο του MVP της κανονικής διάρκειας.
Ο Άντονι παίζει λες και έχει ένα… κράμα Πολ Τζορτζ και Ρόι Χίμπερτ μέσα του! Σκοράρει 21,7 πόντους μέσο όρο, μαζεύει 11,6 ριμπάουντ, κόβει σχεδόν 4 σουτ αντιπάλων (3,9) και κλέβει 2,3 μπάλες ανά αγώνα. Σουτάρει με το εντυπωσιακό 86,8% για ψηλό παίκτη από την γραμμή των βολών και συγκεντρώνει 29,5 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης του ΝΒΑ.
Κανείς δεν είναι καλύτερος του Ντέιβις. Και πρέπει όλοι να έχουν στο νου τους ότι μιλάμε για ένα 20χρονο παιδί! Ποτέ δεν υπήρξε τέτοια επίδοση στο σύστημα αξιολόγησης από παίκτη τέτοιας ηλικίας, που ακόμα δεν έχει καν το δικαίωμα να πιει αλκοόλ!
Ο Λεμπρόν Τζέιμς την περίοδο 2004-05 είχε 25,7 βαθμούς αξιολόγηση. Ο Σακίλ Ο’ Νιλ την περίοδο 1992-93 είχε 22,9 βαθμούς αξιολόγηση. Ο Κρις Ουέμπερ την περίοδο 1993-94 είχε 21,7 στην ίδια κατηγορία.
Υπό οποιαδήποτε στατιστική οπτική γωνία κι αν αναλύσει κανείς τον Ντέιβις είναι μέσα στους καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ σήμερα, αν όχι ο καλύτερος, όπως αναφέρει το ESPN. Αν οι Πέλικανς καταφέρουν να έχουν καλύτερη χρονιά από πέρσι και μπουν στα πλέι οφ, τότε ο Ντέιβις είναι βέβαιο πως θα βρεθεί στους υποψήφιους MVP της χρονιάς.

[youtube id=”cmIZ9AD53JE” width=”620″ height=”360″]

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/