Connect with us

STORY

Η πεντάδα του Τζόρνταν

Published

on

Ποιους παίκτες θα επέλεγε ο Μάικλ Τζόρνταν για να φτιάξει μια πεντάδα; Ποια ήταν τα αγαπημένα του παπούτσια; Το αγαπημένο του κάρφωμα; Γιατί διάλεξε το Νο23; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που απάντησε ο “Air“.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Μάικλ Τζόρνταν αποκαλύψε πολλά από τα προσωπικά του μυστικά. Η συγκεκριμένη συνέντευξη έγινε για την προώθηση γνωστού ηλεκτρονικού παιχνιδιού, στο οποίο ο Τζόρνταν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτές είναι οι απαντήσεις του.

Η αγαπημένη του πεντάδα: “Μάτζικ Τζόνσον, Σκότι Πίπεν, Τζέιμς Γουόρθι, Χακίμ Ολάζουον και φυσικά εγώ. Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσω παιχνίδι με αυτούς συμπαίκτες. Ο Ολάζουον ήταν πάντα στους 10 κορυφαίους σε πέντε κατηγορίες. Κλεψίματα, ριμπάουντ, κοψίματα, σκοράρισμα και ποσοστό ευστοχίας”. Προφανώς αναφέρθηκε μόνο στον Νιγηριανό σέντερ, καθώς για τις υπόλοιπες επιλογές του τα έχει ξαναπεί. Θεωρεί τον Μάτζικ κορυφαίο πλέι μέικερ, ο Πίπεν είναι το άλτερ έγκο του και με τον Γουόρθι υπήρξε συμπαίκτης στη Νότια Καρολάινα όταν πήραν το κολεγιακό πρωτάθλημα.

Αγαπημένα του παπούτσια: “Δύσκολο να επιλέξω. Είναι σα να σε ρωτάνε ποιο από τα παιδιά σου αγαπάς περισσότερο. Θα πω όμως πως τα 11αρια είναι τα αγαπημένα μου και τα 3αρια, τα αμέσως επόμενα. Στην τρίτη θέση θα βάλω τα 12αρια και τα 13αρια. Σε κάθε αγώνα φορούσα κανούργιο ζευγάρι παπουτσιών. Στο τέλος της σεζόν είχα χρησιμοποιήσει περίπου 150 ζευγάρια. Ο λόγος που το έκανα αυτό, ήταν ο ίδιος με τότε που ήμασταν παιδιά και όποτε φορούσαμε ένα νέο ζευγάρι. Την πρώτη φορά νιώθαμε να έχουμε περισσότερη ενέργεια και εγώ αυτό το συναίσθημα ήθελα να το έχω σε κάθε παιχνίδι”.
jordans11

Αγαπημένο κάρφωμα: “Αυτό που έκανα μπροστά στον Πάτρικ Γιούιν και αυτό γιατί είχαμε πάντα κόντρα οι δυο μας. Κάθε φορά που τον συναντάω το πρώτο πράγμα που το λέω είναι για το κάρφωμα που έκανα στα… μούτρα του”.
[youtube id=”330HeLlv52U” width=”620″ height=”360″]

Αγαπημένη του χρονιά: “Το 1995, γιατί πλέον ήξερα καλά τί έκανα και ήμουν καλύτερος τόσο όσον αφορά τις αθλητικές μου ικανότητες όσο και τη στατιστική μου”.

Γιατί επέλεξε το Νο23: “Το αγαπημένο μου νούμερο ήταν το 45. Αλλά στο γυμνάσιο ήμουν συμπαίκτης με τον αδελφό μου και επειδή ήταν μεγαλύτερος το διάλεξε πρώτος. Αφού δεν μπόρεσα να το πάρω, επέλεξα το… μισό του 45, το Νο23”.

Για την κλεμμένη στολή: “Βρισκόμασταν στο Ορλάντο και είχα βγει νωρίτερα στο γήπεδο για να κάνω προθέρμανση. Όταν επέστρεψα στα αποδυτήρια, είχε εξαφανιστεί η στολή μου. Ψάξαμε στις κερκίδες να βρούμε κάποια από αυτές που φορούσαν οι οπαδοί με το Νο23, αλλά καμία δε μου χωρούσε και έτσι αναγκάστηκα να φορέσω το Νο12″.

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Μάικλ Τζόρνταν :
[youtube id=”d8CO5y-Xl1A” width=”620″ height=”360″]

Το πρώτο μέρος, που είχε δημοσιευθεί τον Οκτώβριο:
[youtube id=”IwVVCDWrMCc” width=”620″ height=”360″]

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/