Connect with us

OLYMPICS

Στο… δρόμο για το χρυσό

Published

on

Το όνειρό του είναι να γίνει ήρωας των Ολυμπιακών Αγώνων. Για να συγκεντρωθεί στο στόχο του ο Τζάστιν Ράιτερ αποφάσισε να ζει μέσα σε ένα φορτηγάκι, χωρίς ανέσεις…

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Ο 32χρονος αθλητής έχει το απωθημένο της κατάκτησης ενός Ολυμπιακού μεταλλίου στο σνοουμπορντ και οι χειμερινοί Ολυμπιακοί του Σότσι, σε τρεις μήνες, αποτελούν ίσως την τελευταία ευκαιρία του.
Έχοντας κατακτήσει φέτος το ασημένιο μετάλλιο στο παράλληλο σλάλομ του παγκόσμιου πρωταθλήματος, ο Αμερικανός πρωταθλητής κατάφερε να γίνει ο ορισμός του αντισυμβατικού.
Αφού μετέτρεψε τα πίσω καθίσματα και το πορτ μπαγκάζ του Toyota Tundra του σε σπίτι, ζει εκεί τους τελευταίους μήνες. Αφενός εξοικονομεί χρήματα, αφετέρου τίποτα δεν του αποσπά την προσοχή. Μάλιστα για δύο εβδομάδες διανυκτέρευε σε ένα πάρκινγκ, αλλά αποφάσισε να φύγει και να εγκατασταθεί σε έναν αγρό, για να έχει περισσότερη ησυχία. Τα βράδια, μέσα στον υπνόσακο, το μόνο που σκέφτεται είναι το χρυσό μετάλλιο στο Σότσι. Πραγματική εμμονή.

Δύο υπνόσακοι, τρόφιμα, νερό για μπάνιο, ρούχα, βιβλία, υπολογιστής, ένα ποδήλατο mountain, παπούτσια και εξοπλισμός προπόνησης χωρούν μέσα σε τέσσερα τετραγωνικά. Τέτοια ηθελημένη έλλειψη ανέσεων ούτε ο Ρόκι Μπαλμπόα πριν την ρεβάνς με τον Ιβάν Ντράκο… «Κάποιοι άνθρωποι θα τρελαίνονταν με αυτή τη ζωή. Με όσα λιγότερα ζεις, όμως, τόσο πιο εύκολα συνειδητοποιείς πόσα λίγα χρειάζεσαι στην πραγματικότητα για να ζεις», εξηγεί ο ίδιος.

Πριν τέσσερα χρόνια, ο Ράιτερ δεν κατάφερε να δώσει το παρών στους χειμερινούς Ολυμπιακούς του Βανκούβερ, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο στο διάστημα της προετοιμασίας του και χειρουργήθηκε.
«Πολλές φορές βλέπουμε στην τηλεόραση τα κατορθώματα των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σπουδαίες ιστορίες. Δεν θα ακούσετε, όμως, τίποτα, για αθλητές που δούλεψαν εξίσου σκληρά ή ίσως και σκληρότερα, αλλά δεν κατάφεραν τίποτα, ούτε καν να είναι εκεί. Εγώ είμαι ένας από αυτούς», είπε για να προσθέσει, όμως, πως «ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό».

Η ζωή στο φορτηγό και η επίπονη καθημερινή προετοιμασία, δεν είναι μεγάλη υπόθεση για τον Ράιτερ. «Δεν είναι τίποτα. Μεγάλη υπόθεση είναι το Σότσι, μεγάλη υπόθεση είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Εγώ κάνω αυτά που κάνω από την αγάπη μου. Δεν θα κοιμόμουν σε φορτηγό, αν δεν είχα ένα τεράστιο πάθος για αυτό που κάνω».

[youtube id=”71s9t0d6qG8″ width=”620″ height=”360″]

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/