Connect with us

OLYMPICS

Σφαίρα ο Φελπς!

Published

on

Ο θρύλος της κολύμβησης, Μάικλ Φελπς, έχει επιστρέψει για τα καλά στην ενεργό δράση , καθώς κατέλαβε μία πρώτη και μία δεύτερη θέση στο γκραν πρι της Σάντα Κλάρα στην Καλιφόρνια, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική του κατάσταση.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Ο 28χρονος κολυμβητής, γνωστός ως «ιπτάμενο ψάρι» και «η βολίδα της Βαλτιμόρης» αρχίζει και βρίσκει με γοργούς ρυθμούς τον παλιό, καλό του εαυτό, θυμίζοντας τον αθλητή-φαινόμενο που έγινε ο απόλυτος ρέκορντμαν και πολυνίκης στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, έχοντας κατακτήσει 22 μετάλλια, εκ των οποίων τα 18 χρυσά! Στους χθεσινούς αγώνες, που ήταν μόλις οι τρίτοι για τον Φελπς μετά την 20μηνη αποχή του, ο 28χρονος τερμάτισε πρώτος στην κούρσα των 100μ. πεταλούδα, με χρόνο 52.11, θέση που ωστόσο μοιράστηκε μαζί με τον εξαιρετικό 22χρονο Τομ Σιλντς. Μάλιστα στην κούρσα των 100μ. ελεύθερο, ο Φελπς τερμάτισε δεύτερος, πίσω από τον νεαρό συμπατριώτη του. Η νέα νίκη του “ΜΡ” έρχεται έναν μήνα μετά την επικράτησή του στο Αρίνα γκραν πρι της Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα, όταν στις 17 Μαϊου είχε κερδίσει στην κούρσα των 100μ. πεταλούδα.
Επόμενοι προγραμματισμένοι αγώνες του Φελπς είναι η κούρσα των 200μ. ελεύθερο που θα διεξαχθεί σήμερα, καθώς και εκείνη των 200μ. μικτής ατομικής, που θα λάβει χώρα αύριο (22/06). Το μεγάλο τεστ για τον 28χρονο θρύλο θα είναι όμως το εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ στο Ιρβάιν της Καλιφόρνια, μεταξύ 6 και 10 Αυγούστου, που θα αποτελέσει και πρόκριμα για τα μεγάλα διεθνή μίτινγκ που ακολουθούν: το πρωτάθλημα Πανειρηνικού στη Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας (21-25 Αυγούστου) και φυσικά το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 (24/07-09/08), στο Καζάν της Ρωσίας.
Με μεθοδικά και σταθερά βήματα, ο άνθρωπος που ανάγκασε τον βετεράνο θρύλο της κολύμβησης, Μαρκ Σπιτζ, να δηλώσει ότι «…δεν είναι απλά ο καλύτερος κολυμβητής και Ολυμπιονίκης όλων των εποχών, αλλά είναι ίσως ο μεγαλύτερος αθλητής όλων των εποχών και ο κορυφαίος δρομέας ταχύτητας που περπάτησε ποτέ πάνω στον πλανήτη», δείχνει πανέτοιμος να ταξιδέψει στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, απειλώντας να συντρίψει κάθε ρεκόρ συγκομιδής Ολυμπιακών μεταλλίων…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/