Connect with us

STORY

Τίτλοι τέλους για Ζέγκελερ

Published

on

Ένας πραγματικός θρύλος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ο Ιταλός πρωταθλητής του λουτζ, Άρμιν Ζέγκελερ, αποφάσισε στα 40 του χρόνια να βάλει οριστικό τέλος σε μία αστραφτερή καριέρα.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Σε μία λιτή συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα στο Μιλάνο, ο γεννημένος στο Μεράνο της βόρειας Ιταλίας, ακριβώς στα σύνορα με την Ελβετία (εξ ου και το γερμανόφωνο ονοματεπώνυμο), γνωστός και ως «Ο πρωταθλητής με το κρύο αίμα», ανακοίνωσε το τέλος της αθλητικής του πορείας. Μίας πορείας που τον ανέβασε στο πάνθεον των Χειμερινών Ολυμπιονικών, καθώς φέτος στο Σότσι έγινε ο μοναδικός αθλητής στην ιστορία που κατακτά έξι συνεχόμενα μετάλλια σε έξι συναπτές Ολυμπιακές διοργανώσεις στο ίδιο ατομικό αγώνισμα.

«Το ένστικτό μου μετά τους Ολυμπιακούς του Σότσι μου είπε ότι αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή για να αποσυρθώ, όμως ήθελα να είμαι 100% σίγουρος», δήλωσε συγκινημένος ο Ζέγκελερ.

Τελικά η δυσκολότερη στιγμή στη ζωή κάθε πρωταθλητή ήρθε και για εκείνον, ωστόσο ο 40χρονος καραμπινιέρε (αστυνομικός) στο επάγγελμα μπορεί να αισθάνεται πλήρης με όλα όσα πέτυχε από το 1994 έως σήμερα. Η μαγευτική πορεία του ξεκίνησε στο Λίλεχαμερ της Νορβηγίας πριν από 20 ολόκληρα χρόνια, όταν κατακτούσε το πρώτο του, χάλκινο, Ολυμπιακό μετάλλιο. Τέσσερα χρόνια μετά, το 1998 στο Ναγκάνο της Ιαπωνίας, βελτίωσε την επίδοσή του κρεμώντας στον λαιμό το μοναδικό αργυρό του μετάλλιο. Το χρυσό δεν άργησε παρά μόνο τέσσερα χρόνια, με τη μεγάλη στιγμή να έρχεται στο Σολτ Λέικ Σίτι των ΗΠΑ το 2002. Το 2006, στους «δικούς του» Αγώνες, μέσα στο Τορίνο δεν θα μπορούσε να αρκεστεί σε κάτι λιγότερο από την 1η θέση, όπερ και εγένετο. Σε μία μοναδική σύμπτωση αρμονίας, όπως αυτή που χαρακτήριζε το αγωνιστικό στιλ του, τα δύο τελευταία μετάλλιά του έμελλε να είναι χάλκινα, το 2010 στο Βανκούβερ και το 2014 στο Σότσι, εκεί όπου θα έπεφταν και οι τίτλοι τέλους για τον σπουδαίο Ιταλό, με τη σπουδαία τιμή να επιλεγεί ως ο σημαιοφόρος της ιταλικής αποστολής.

Ένα πραγματικό «ιερό τέρας» του λουτζ, ο Ζέγκελερ όχι απλά αποδείχθηκε ο επάξιος διάδοχος του θρυλικού Γερμανού Γκέοργκ Χακλ, πέντε φορές Ολυμπιονίκη του αγωνίσματος, γνωστού και ως «Γρήγορο Άσπρο Λουκάνικο» (λόγω της λευκής φόρμας που φορούσε), αλλά κατάφερε να τον ξεπεράσει, γράφοντας το όνομά του στις χρυσές σελίδες της Ολυμπιακής ιστορίας με ανεξίτηλα γράμματα.

Who is who
Όνομα Άρμιν Ζέγκελερ
Ημερομηνία γέννησης 04.01.1974
Πόλη Μεράνο, Ιταλία
Επάγγελμα Αστυνομικός
Παρατσούκλια «Ο Κανίβαλος«, «Ο πρωταθλητής με το κρύο αίμα»
Διακρίσεις Έξι φορές Ολυμπιονίκης (δύο χρυσά 2002 και 2006, ένα αργυρό 1998, τρία χάλκινα 1994, 2010 και 2014), έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (1995, 1999, 2001, 2003, 2005 και 2011).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/