Connect with us

OLYMPICS

Το αντίο μιας πρωτοπόρου

Published

on

Το κορίτσι που έκανε τους Βρετανούς να μάθουν την ενόργανη γυμναστική, διάλεξε την πιο ξεχωριστή μέρα για να πει το «αντίο». Ακριβώς ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του ιστορικού μεταλλίου που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, η Μπεθ Τουέντλ ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από τα ταπί.

του Στέλιου Καραογλανίδη
[email protected]
follow me @karaoglanidis

Η 28χρονη πρωταθλήτρια από το Τσέσαϊρ άνοιξε νέους δρόμους για το άθλημα στην πατρίδα της, αφού υπήρξε η πρώτη Βρετανίδα γυμνάστρια που κατέκτησε μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σε παγκόσμια, αλλά και σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πρωταγωνιστώντας σε διεθνές επίπεδο από το 2002 μέχρι το 2012.
Εκτός από το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στους ασύμμετρους ζυγούς, στην τελευταία εμφάνιση της καριέρας της πέρσι τον Αύγουστο, η Τουέντλ έχει στην συλλογή της 3 παγκόσμιους τίτλους (σε ασύμμετρους ζυγούς και ασκήσεις εδάφους), άλλους 6 ευρωπαϊκούς στα ίδια όργανα και συνολικά 16 μετάλλια στις κορυφαίες διοργανώσεις.
«Ήταν δύσκολη απόφαση το να σταματήσω, αλλά ήθελα να με θυμούνται ως μια αθλήτρια που πρωταγωνιστούσε όσο αγωνιζόταν. Το σώμα μου δεν θα άντεχε άλλη μια τετραετία, μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο», εξήγησε η Τουέντλ, που συμμετείχε στις τρεις τελευταίες Ολυμπιακές διοργανώσεις και μάλιστα ήταν μία από τις ηλικιακά μεγαλύτερες αθλήτριες ενόργανης στο Λονδίνο.
Έστω και χωρίς το κορμάκι της γυμναστικής, πάντως, η 28χρονη Βρετανίδα θα παραμείνει κυριολεκτικά στα ύψη, αφού δηλώνει λάτρης των ακραίων αθλημάτων.
Στα τέλη του μήνα θα κρεμαστεί από τη μακρύτερη γραμμή εναέριας τροχαλίας στην Ευρώπη και θα μετατραπεί σε… ανθρώπινο τελεφερίκ, ενώ για την προσεχή σεζόν προγραμματίζει να συμμετάσχει σε διάφορα παρόμοια event, πραγματοποιώντας ελεύθερη πτώση από μεγάλα ύψη, για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/