Connect with us

ΒΡΑΖΙΛΙΑ 2014

Το μισάωρο της ντροπής

Published

on

Το ασύλληπτο 1-7 της Γερμανίας στον ημιτελικό κόντρα στη διοργανώτρια Βραζιλία δημιούργησε μια σειρά από αρνητικά ρεκόρ για τη «σελεσάο».

Είναι πιο βαριά ήττα στην ιστορία της Βραζιλίας και μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία των παγκόσμιων κυπέλλων. Το εντυπωσιακότερο όλων; Χρειάστηκε μόλις 30 λεπτά για να επιτευχθεί!

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Το κάζο του Μαρακανά, το 1950 από την Ουρουγουάη, μετεξελίχθηκε 64 χρόνια αργότερα σε μία εθνική ντροπή τεράστιων διαστάσεων που θα μείνει στην ιστορία ως «το μισάωρο της ντροπής». Τόσο χρειάστηκαν τα αδίστακτα «πάντσερ» για να συνθλίψουν τη θλιβερή άμυνα της οικοδέσποινας Βραζιλίας, πετυχαίνοντας το διαστημικό ρεκόρ των πέντε γκολ μέσα σε 30 λεπτά! Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η «σελεσάο» δέχεται τουλάχιστον πέντε γκολ, με την τελευταία φορά να είναι κόντρα στην Πολωνία, το 1938!

Οι μεγαλύτερες σε έκταση νίκες των μουντιάλ
Ουγγαρία – Ελ Σαλβαδόρ 10-1 (1982)
Αν και οι Μαγυάροι συνέτριψαν τους Κεντροαμερικανούς με χατ-τρικ του Λάζλο Κις, δεν προκρίθηκαν καν από τους ομίλους!

Γιουγκοσλαβία – Ζαϊρ 9-0 (1974)
Οι «πλάβι» έκαναν πάρτι κόντρα στους ανήμπορους Κονγκολέζους, με τον… δικό μας Ντούσαν Μπάγεβιτς να πετυχαίνει τρία γκολ.

Ουγγαρία – Νότια Κορέα 9-0 (1954)
Το ντεμπούτο των Ασιατών σε μουντιάλ ήταν καταστροφικό, καθώς η «χρυσή ομάδα» του Φέρεντς Πούσκας τους φιλοδώρησε με εννιά γκολ, με τον «καλπάζοντα συνταγματάρχη» να σκοράρει δύο φορές.

Ουρουγουάη – Βολιβία 8-0 (1950)
Οι μετέπειτα τροπαιούχοι του Μαρακανά Ουρουγουανοί συνέτριψαν τους γέιτονές τους με τη μεγαλύτερη εκείνη την εποχή νίκη σε μουντιάλ, χάρη στο χατ τρικ του Όσκαρ Μίγκεθ.

Σουηδία – Κούβα 8-0 (1938)
Το παρθενικό –και μοναδικό μέχρι σήμερα- παγκόσμιο κύπελλο των Κουβανών εξελίχθηκε σε εφιάλτη, παρότι ξεκίνησε ιδανικά με νίκη κόντρα στη Ρουμανία και πρόκριση στα προημιτελικά! Θύτες της εκεί συντριβής τους ήταν οι Σκανδιναβοί, με τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη στη φάση των νοκ άουτ αγώνων.

Γερμανία – Σαουδική Αραβία 8-0 (2002)
Τα «πάντσερ» πέτυχαν τη μεγαλύτερη μουντιαλική νίκη τους πριν από 12 χρόνια στην Ιαπωνία, με τον ρέκορντμαν-σκόρερ Μίροσλαβ Κλόζε να πετυχαίνει χατ τρικ κόντρα στους Άραβες…

Τα υπόλοιπα ρεκόρ της βραδιάς
Μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της Βραζιλίας
Το 1-7 ισοφαρίζει το 6-0 που είχε υποστεί η Βραζιλία το 1920 από την Ουρουγουάη στο πρωτάθλημα της Νοτίου Αμερικής.

Τα περισσότερα γκολ σε παγκόσμιο κύπελλο
Τα συνολικά τέρματα της Γερμανίας σε μουντιάλ έχουν φτάσει τα 223 ξεπερνώντας κατά τρία τη Βραζιλία.

Βαρύτερη ήττα σε ημιτελικό
Καμία άλλη ομάδα δεν είχε σκοράρει επτά φορές σε ημιτελικό παγκοσμίου κυπέλλου. Η Δυτική Γερμανία το 1954 στην Ελβετία, είχε επικρατήσει 6-1 επί της Αυστρίας και το 1930 η διοργανώτρια Ουρουγουάη επικράτησε επί της Γιουγκοσλαβίας 6-1.

Τα περισσότερα γκολ που έχει δεχθεί η Βραζιλία
Το 1938 στη Γαλλία, η Βραζιλία δέχθηκε πέντε γκολ από την Πολωνία, αλλά σημείωσε έξι (6-5 στην παράταση το σκορ).

Η μεαλύτερη εντός έδρας ήττα
Στις 3 Ιουνίου 1934, η Γιουγκασλαβία σε φιλικό παιχνίδι νίκησε τους Βραζιλιάνους 8-4. Το 7-1 από τη Γερμανία, διέγραψε αυτό το… φιλικό σκορ.

Τα περισσότερα γκολ κατά της διοργανώτριας χώρας
Το πιο κοντινό στα επτά της Γερμανίας, είναι τα πέντε που σημείωσε η Βραζιλία εναντίον της διοργανώτριας Σουηδίας το 1958 (5-2 το σκορ).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/